H. M. Vujičić
Patrijarh Porfirije

Patrijarh srpski Porfirije poručio je da sve što pravoslavni srpski narod želi muslimanima Bošnjacima i katolicima Hrvatima treba i sebi da poželi, ali da ne može da pristane da bilo ko dovodi u pitanje njegov duhovni i nacionalni identitet.

“Ako ikom želimo zlo neka bude nama. Ako želimo zlo muslimanima Bošnjacima, neka bude nama. Ako želimo zlo katolicima Hrvatima neka bude nama. Što želimo njima neka bude i nama”, napisao je patrijarh Porfirije na Instagramu.

Ali, naglasio je srpski patrijarh, ne možemo pristati ni na to da bilo ko dovodi u pitanje ono što mi jesmo, naš identitet, duhovni i nacionalni.

“Tek kad znamo ko smo, prepoznajemo ko je i bilo ko drugi. Tek tada ćemo moći da delimo svoje sa takozvanim tuđim i od njih da primamo ono što nam pružaju i tako bogatimo jedni druge”, naveo je patrijarh.

Podsetimo, patrijarh Porfirije završio je u nedelju dvodnevnu posetu Eparhiji banjalučkoj, prvu otkako je izabran na mesto poglavara Srpske pravoslavne crkve.

U manastiru Miloševac kod Prijedora u nedelju je održana Sveta arhijerejska liturgija, koju je služio patrijarh Porfirije zajedno sa episkopom banjalučkim Jefremom.

2 COMMENTS

  1. А шта да радимо са онима који нам, вековима, иза леђа јаму копају?
    Све попове треба држати закључане по црквама између Ускрса и Божића док не ослободимо и ујединимо Српске триторије на целом Балкану!
    Доста бре!!!

  2. Лако је нама Србима. Кад смо постали Православци, трампили смо царство земаљско за царство небеско.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here