EPA
Španski košarkaš

Legendarni 40-godišnji španski košarkaš Pau Gasol prokomentarisao pisanja španskih medija da se vraća u Barselonu.

Španski mediji su ranije preneli da Pau Gasol svoju karijeru nastavlja u Barseloni.

Kako je sam igrač rekao, od toga neće biti ništa:

“Nakon što sam čuo vesti iz Španije želim da kažem da sam fokusiran jedino na svoj oporavak i da još uvek nisam spreman da se vratim da igram košarku. Kada budem imao nešto slično da objavim, to ću i uraditi putem svojih profila na društvenim mrežama. Hvala vam svima na podršci”, rekao je Paul Gasol.

Kako prenosi Mundo Deportivo, Gasol i Barselona postigli su dogovor do kraja sezone.

Gasol se zbog brojnih povreda, pre dve godine odlučio na (privremeni) prekid karijere, a pored Barselone, postojalo je interesovanje LA Lejkersa, gde bi Pau igrao zajedno sa svojim bratom Markom.

Pau se u Barsu vraća bar do kraja sezone, a jedan od ciljeva povratka je i sticanje fizičke spreme i forme za predstojeće Olimpijske igre, koje planira da igra.

Pau Gasol je sada već davne 1998. godine započeo karijeru u Barseloni, da bi se 2001. godine otisnuo u NBA ligi.

Prvo je nastupao za Memfis sedam godina, da bi potom bio prosleđen u LA Lejkerse (u razmeni su bila uključena prava za njegovog brata Marka).

Za “jezeraše” je nastupao šest godina i bio jedan od ključnih šrafova u osvajanju dve titule u NBA ligi, 2009. i 2010. godine.

Posle Lejkersa igrao je dve godine za Čikago, tri za San Antonio, da bi NBA karijeru 2019. završio u Milvokiju, za koji je odigrao tri utakmice.

Sa reprezentacijom Španije osvojio je tri zlata na EP, jedno na SP, srebrn je bio dva puta na OI i EP, dok se bronzanom medaljom na najvećim turnirima okitio tri puta.

Gasolu će trener u Barsi biti Šarunas Jasikevičijus, sa kojim je bio nekadašnji saigrač u katalonskom klubu, a Pau dobro poznaje i Nikolu Mirotića, sa kojim je sarađivao na terenu u Bulsima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here