Foto: MN Press
Mihailo Pavićević

Trener košarkaša Mornara Mihailo Pavićević rekao je da će njegov tim odigrati maksimalno fokusirano i ozbiljno protiv Crvene zvezde u 18. kolu ABA lige.

Ekipa iz Bara sutra od 17 sati gostuje beogradskim crveno-belima u hali “Aleksandar Nikolić”.

– Gostujemo najboljoj ekipi u ABA ligi, koja to svojim igrama i rezultatom pokazuje, ekipi koja je pravljena za Evroligu. Samim tim jasno je kakve su joj ambicije u ABA ligi. Zvezda je sastavljena od proverenih, iskusnih, izuzetno kvalitetnih igrača. Na svakoj poziciji ima dva ili tri pođednaka igrača. To znači 12 igrača u rotaciji, čak sada i više od 12 koji su spremni da igraju na istom nivou. Spremamo se kao i za svaku drugu utakmicu. Naš pristup jeste da u ABA ligi ne delimo ekipe na bolje i lošije nego da svakog protivnika shvatamo pođednako – rekao je Pavićević za sajt takmičenja.

Pokušaćemo da iskoristimo eventulni umor domaćih igrača, jer imali su ove nedelje već dve jake utakmice, dodao je trener Mornara.

– Naravno, nećemo se samo uzdati u njihov hipotetički umor već moramo da odigramo maksimalno fokusirano i ozbiljno. Pred ovakve mečeve koristi se obično onaj izraz ”nemamo šta da izgubimo”. Sa tim se nikad nisam slagao jer uvek kažem da imamo šta da izgubimo – utakmicu. Mi i treniramo radi utakmica – zaključio je Pavićević.

Košarkaš Mornara Vladimir Mihailović svestan je teškog gostovanja.

– Očekuje nas jedno od najtežih gostovanja u ABA ligi. O kvalitetu Crvene zvezde, pogotovo na domaćem terenu, ne treba previše trošiti reči. Međutim, nećemo ići u Beograd sa belom zastavicom, spremili smo se maksimalno moguće kako bismo pružili što bolju partiju, pa šta izvučemo iz toga – rekao je Mihailović.

Zvezda trenutno ima skor od 14-1, dok je Mornar na sedam pobeda i osam poraza.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here