Potpredsednik ABA lige i predsednik KK Mornar Ðordije Pavićević rekao je da bi regionalna liga bila završena pre 20 dana da nema ulaska u Evrolige.

– Da nema tog plej-ofa i ulaska u Evroligu, lako bismo svi mi doneli odluku. Sigurno da bi ABA liga bila završena pre 20 dana – rekao je Pavićević za TV Vijesti.

Regionalna košarkaška liga zbog epidemije korona virusa prekinuta je kolo pre kraja ligaškog dela, a Pavićević ističe da će odluka kada će se nastaviti sezona, da li će se uopšte nastaviti ili kakav će biti njen epilog, doneti u skladu sa planom Evrolige.

– Evidentno je da su nam vezane ruke i da nećemo moći da donesemo nijednu pametnu odluku u ovom trenutku. Čekaćemo Evroligu koja ce doneti ubrzo njen plan odigravanja utakmica, to će nam biti okosnica da ABA ligu privedemo kraju – istakao je Pavićević.

Kako kaže, ABA liga će se naredne sezone, po svemu sudeći, igrati u nešto drugačijem formatu.

– Postoje velike šanse da će se ABA liga proširiti na 14 klubova, da će se samo odigrati plej-of ili fajnl-for prve četiri ekipe, jer svi znamo koliki je ulog svih tih ekipa za narednu sezonu – zaključio je Pavićević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here