Vesti
Džabel slavi jedan od 17 golova sa Bikharstom i Pirsonom

Najuspešnija sezona u desetogodišnjoj istoriji kluba “Sveti Đorđe“ nastavlja da bude sve lepša!

Šampioni Premijer lige Brizbejna uživaju u uspesima i zasluženim priznanjima, kako kolektivnim, tako i pojedinačnim. U nedelju je na adresu srpskog kluba iz Vilavonga stigla još jedna potvrda apsolutne dominacije u najjačoj ligi glavnog grada Kvinslenda – fudbalerima i treneru “Svetog Đorđa“ pripalo je pregršt godišnjih nagrada FS Brizbejna.
Laskavu titulu igrača godine poneo je prvi strelac tima Nasib Džabel, trener ekipe Oskar Langone je najbolji stručnjak, a pored Džabela u idealni tim sezone izabrana su još trojica asova: kapiten Nikola Katarić, vezista Itan Smit i vihorni napadač Fin Bikharst!

Nijedan konkurentski klub nije dobio ni približno toliko nagrada, što je svojevrstan pečat na godinu za nezaborav, u kojoj su zabeležili 15 pobeda i samo jedan nerešen rezultat.
Posebnu težinu nagradama daje činjenica da su u izboru za najbolje glasali svi treneri i kapiteni ekipa Premijer lige.

Kada je reč o priznanjima, i u Fudbalskom klubu “Sveti Đorđe“ proglasili su pojedince koji su obeležili godinu na izmaku. U sezoni u kojoj su se titulom premijera okitili i prvi tim i rezerve i veterani, dok su muška i ženska ekipa u “Siti” ligama takođe ostvarile zapažene rezultate, nagrade su dodeljene u čak 12 različitih konkurencija.

Za igrača godine klub je izabrao kapitena Nikolu Katarića, dok je “svlačionica” glasala za napadača Fina Bikharsta, koji je fudbaler godine u izboru saigrača. Za zvezdu u usponu proglašen je Umaru Šerif, odlični vezista koji je obeležio sezonu najlepšim golom godine, postignutim u jednom od ključnih mečeva za titulu, u pobedi protiv Tuvonga od 4:3.
Zlatna kopačka kluba pripala je naravno Nasibu Džabelu, koji je ove sezone postigao fenomenalnih 17 golova na 15 odigranih utakmica. Impresivno, nema šta!

Najbolji među najboljima

Dobitnici godišnjih priznanja FK “Sveti Đorđe“ iz Vilavonga su:
PRVI TIM
Igrač godine: Nikola Katarić
Igrač godine u izboru ekipe: Fin Bikharst
Zlatna kopačka: Nasib Džabel
Zvezda u usponu: Umaru Šerif
REZERVE
Igrač godine: Met Rouz
Igrač godine u izboru ekipe: Met Rouz
OSTALI
Najbolji igrač veterana: Saša Panić
Igrač godine muškog “Siti” tima: Vedran Popović
Igračica godine ženskog “Siti” tima: Tian Smit
Najviše napredovala u ženskom timu: Branka Popović
Najkonstanija igračica: Tamara Šuša
Klupska ličnost godine: Igor Đurđević

Memorijalni kup “Dejan Ćećez“

Tradicionalni memorijalni turnir “Dejan Ćećez“ održaće se 6. decembra na terenima “Svetog Đorđa“ u Vilavongu. Za ovo takmičenje u malom fudbalu vlada veliko interesovanje, pa tako ni ova nije izuzetak. Svaka ekipa plaća kotizaciju u iznosu od 200 dolara, a pobedniku turnira pripašće nagrada od 700 dolara.
Organizator je obezbedio sve uslove za dobro nadmetanje, ali i za “treće poluvreme”. Pored bogato snabdevene kuhinje sa srpskim specijalitetima i barom, održaće se i takmičenje u spremanju kotlića, na kojem će učestvovati čak deset majstora za riblju čorbu i paprikaše.
Domaćini pozivaju sve zainteresovane da dođu i uživaju u dobrom fudbalu, ukusnim gurmanlucima i pre svega u kvalitetnom druženju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here