Vesti
Prvi i rezervni tim na okupu po završetku istorijske sezone 2020.

Kapa dole pred fudbalerima Svetog Đorđa! Srpski klub iz Vilavonga stavio je najlepši mogući pečat na najujspešniju godinu u klupskoj istoriji. U utakmici poslednjeg kola, “sveci” su overili šampionsku titulu u Premijer ligi Brizbejna pobedom u derbiju protiv Olbeni Krika – 2:1 (0:0).

Tako su novi šampioni u poslednjem meču sezone položili na pleća dosadašnjeg prvaka i jedinog konkurenta u finišu sezone. Ovom pobedom, postavljen je i rekord koji verovatno dugo niko neće moći da obori. Sveti Đorđe je u debitantskoj godini u najjačem društvu osvojio trofej bez poraza – sa čak 15 pobeda i samo jednim nerešenim rezultatom.

Srpski tim je za oproštajnu utakmicu u ovoj sezoni kao i prošle godine organizovao putovanje navijača autobusom na gostovanje, s ciljem da se fudbaleri podrže na putu do istorijskog uspeha u 2020. godini. Navijačku ekspediciju je do Olbeni Krika prevezao Vidoje Đorđić, legendarni golman sarajevskog Željezničara i dugogodišnji aktivni član Svetog Đorđa.

A, navijačima su se za pruženu podršku igrači odužili na najlepši mogući način – pobedom u poslednjem minutu derbija. Zablistao je Oliver Bond, fudbaler koji nije bio standardni prvotimac ove sezone. Njemu je pošlo za rukom da u poslednjem minutu donese veliku pobedu Svetom Đorđu, klubu koji je za samo jednu deceniju ostvario uspehe kakve većina klubova koji mnogo duže postoje mogu samo da sanjaju.

Prethodno, prvo vođstvo na meču “svecima” je doneo Nikola Šuša na početku drugog poluvremena. Posle utakmice u taboru ovog srpskog kluba nastavljeno je veliko istorijsko slavlje koje je započelo još nekoliko dana ranije, pobedom protiv Grendž Tistla.

Vidoje Đorđić za volanom

Trener fudbalera Svetog Đorđa Oskar Langone u poslednjem kolu se odlučio za ovih 16 igrača: Popović, Šuša, Džonson, Smit, Katarić, Batler, Džabel, Bikharst, Dejvi, Šerif, Pirson, Deng, Bond, Korta, Bugarčić, Korling.

I rezervisti proslavili titulu

Posle prvog tima, šampionsku titulu u Premijer ligi Brizbejna osvojili su i rezervisti Svetog Đorđa. Istina, proslava nije bila kakvu su svi želeli, jer je drugi tim Grendž Tistla predao utakmicu poslednjeg kola, koja je trebalo da se odigra u utorak uveče na Sent Džordž Parku.

Ipak, “svecima ni to nije moglo da pokvari veselje, pa u u vreme utakmice organizovali dodelu trofeja i još jedno veliko slavlje u Vilavonbgu. Kada se tome doda i da su nešto ranije veterani Svetog Đorđa postali premijeri u svojoj ligi, 2020. godina definitivno je upisana najsjajnijim slovima u istoriju ovog uspešnog srpskog kolektiva.

Premijer liga Brizbejna

Konačna tabela:

Rezultati poslednjeg kola doigravanja: Taringa Rovers – Tuvong 0:3, Olbeni Krik – Sveti Đorđe 1:2, Sentenari Stormers – Grendž Tistl 1:5.
1. Sveti Đorđe     16 15 1 0 46:20 46
2. Olbeni Krik      16 12 1 3 51:21 37
3. Tuvong           16 9 3 4 33:17 30
4. Grendž Tistl    16 9 2 5 40:24 29
5. Taringa R.      16 8 2 6 38:31 26
6. S. Stormers    16 5 2 9 25:33 17

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here