Završnica prvog kola NFL-a priredila nam je prvog kandidata za utakmicu godine.

Domaći Nju Orleans Sejntsi i Hjuston Teksansi su se do poslednjeg sekunda borili za pobedu. Blistali su kvoterbekovi, s jedne strane vremešni, ali i dalje ubotiji Dru Bris (32/43, 370 jardi, 2 TD, 1 INT) i mlada zvezda u nastajanju Dešon Votson (20/30, 268 jardi, 3 TD-a, 1 INT).

Na 52 sekudne do kraja kiker Nju Orleansa Vil Lac pogađa šut za tri poena sa 47 jardi, skoro polovina terena, čime nadvisuje prednost svog tima 27:21 za svoj tim. Teksašani moraju da dođu do tač-dauna makar za produžetak, a da dodatnim šutem dođu do pobede.

Votson pokazuje veliku hrabrost i sa dva neverovatno duga pasa ostavlja ceo stadion u šoku. Prvo 38 jardi elitnom hvataču Deandreu Hopkinsu, pa 37 jardi po sredini ka novajliji u dresu Hjustona Keniju Stilsu. Kiker Ferbern ne koristi dodatni šut, što se smatra rutinom, dodavši na tenziji. Međutim, dobija drugu šansu zbog prekršaja Si Džej Gardner-Džonsona posle šuta. Drugi put je sigurniji. Poen prednosti za goste.

Dru Bris kreće sa poslednjim posedom na 37 sekundi do kraja, na 25 jardi sa svoje polovine. Kreće serije brih rešenja od po desetak jardi za Teda Gina, Majkla Tomasa, pa opet Gin. Na dve sekunde Vil Lac ponovo izlazi na teren da šutem sa razdaljine preko polovine terena doda tri poena na semafor za 30:28 i donese slavlje svom timu. Šut sa 58 jardi je uspešan, novi lični rekord, dostignut u poslednjoj sekundi vrlo neizvesne utakmice.

Od istaknutih brojki, Deanrde Hopkins je upisao 111 jardi i 2 tač-dauna iz osam hvatanja za Teksanse. Karlos Hajd je imao impresivnih 8.3 jarda po trčanju, 10 nošenja za 83 jarda.

Brisove omiljene mete su odgovorile zadatku. Polivalentni raning bek Alvin Kamara je upisao ukupno 169 jardi (97 trlanjem, 72 hvatanjem), vajd risiveri Tomas i Gin su bili trocifreni sa 123, odnosno 101 jardom.

AFC susret između Denver Bronkosa i Okland Rejdersa završen je sa 24:16 u korist srebrno-crnih.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here