Pelević: Krivična prijava protiv troje radikala

0

Zamenik šefa SNS-a Aleksandar Vučić najavio je na konferenciji za novinare da će se naprednjaci pridružiti krivičnoj prijavi Pelevića koju je on podneo protiv Marine Raguš, Gordane Pop Lazić i Petra Jojića, ali da će insistirati i na tome da se utvrdi koje je bi "njihov nalodogavac".

 

"Ukoliko ne postoji mogućnost da se pridružimo toj prijavi, podnećemo posebno krivičnu protiv onih koji su Pelevića optužili za ratni zločin, ali i onih koji obmanjuju javnost", rekao je Vučić i naglasio da ovog puta SNS neće dozvoliti da taj slučaj zastari.

 

 

Pelević oslobođen sumnje

 

Tužilaštvo za ratne zločine je utvrdilo da ne postoji osnovana sumnja da je Pelević izvršio ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Zvorniku 1992. godine, niti da je odgovoran za zločine Srpske dobrovoljačke garde na teritoriji Bijeljine i Hrvatske.

 

Prema njegovim rečima, odgovornost bi trebalo da snose i mediji koji se Peleviću, kada je Tužilaštvo utvrdilo da ne postoji osnovana sumnja da je izvršio ratni zločin, nisu izvinili.

"Režimske medijske kuće danima su pisale o tome da su radikali – poslušne sluge Demokratske stranke podneli krivičnu prijavu protiv Pelevića, nazivajući ga ratnim zločincem, a niko nije preneo njegove reči i niko mu nije poverovao da on tada i nije bio u Zvorniku", kazao je Vučić.

 

Pelević je istakao da je odbacivanjem tužbe "pravda zadovoljena, ali da on nije".
"Imao sam neoborive dokaze. U trenutku kada su radikali rekli da sam bio u Zvorniku ja sam čuvao manastir Krka i tada sam se krstio, pa i krštenicu imam kao dokaz, a Tužilaštvu samo dao i spisak 100 svedoka koji će to potvrditi", rekao je Pelević.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here