Tanjug/AP

SAD su saslušale jermensku stranu o njihovim odbrambenim potrebama i Vašington želi da pomogne i podrži Jermeniju u, kako je rekla, globalnoj borbi između demokratije i autokratije.

Predsedavajuća Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi osudila je “nelegalne” pogranične napade Azerbejdžana na Jermeniju, iskoristivši posetu Jerevanu da iskaže podršku jermenskom suverenitetu.

Pelosi je rekla da je njeno putovanje od posebnog značaja, nakon “nelegalnih napada azerbejdžanskih snaga na jermensku teritoriju”, što je dovelo do pograničnog sukoba u kojem je više od 200 ljudi ubijeno, preneo je Rojters.

– Snažno osuđujemo ovakve napade. Ovo je došlo sa azerbejdžanske snage i mora se jasno staviti do znanja – kazala je Pelosi.

Kako je dodala, SAD su saslušale jermensku stranu o njihovim odbrambenim potrebama i Vašington želi da pomogne i podrži Jermeniju u, kako je rekla, globalnoj borbi između demokratije i autokratije.

Visoki jermenski zvaničnik izrazio je nezadovoljstvo odgovorom vojne alijanse predvođene Rusijom, nakon molbe iz Jerevana za pomoć, preneo je Tanjug.

– Veoma smo razočarani, naravno. Očekivanja koja smo imali nisu ispunjena – rekao je predsednik Skupštine Alen Simonjan za državnu televiziju.

Pelosi je ocenila da je “interesantno” da je Jermenija razočarana odgovorom alijanse predvođene Rusijom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here