EPA/GEORGI LICOVSKI
Stevo Pendarovski

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski izjavio je da je promena granica na Balkanu opasna ideja.

Kako prenosi makedonska MIA, on je na sastanku sa članovima komisije makedonskog Sobranja za odbranu i bezbednost kazao da je stav državnog vrha po pitanju promene granica na Balkanu negativan, te da je reč o opasnoj ideji.

Pendarovski je takođe, krajem maja, izjavio da je ideja o promeni granica između Beograda i Prištine „grozna ideja“ koja ne pripada 21. veku.

4 KOMENTARA

  1. O kakvoj promeni granica oni stalno pricaju? Granice ne postoje! To je sve Srbija! Ako bi doslo do takozvane promene, to bi znacilo da se Srbija odrice dela svoje teritorije! Gledista ove gospode moraju da se promene. Kad se to dogodi bice lakse doci do kompromisa. Sever Kosova na kojem vecinsko stanovnistvo cine Srbi, traba svakako da ostane u Srbiji. To je minimum ma koji bi Srbija mogla da pristane, i verovatno jedini nacin da se dodje do trajnog mira!

  2. Sta tebe boli ona stvar, a vama Makedoncima nije bilo opasno kad priznaste Kosovo, kad „promeniste“ na silu Srbijansku granicu? Sad vam opasno? Znate da vam puca o d u p e tu da ce albanci da vam uzmu 70% Makedonije pa cete kod nas da bezite, E necete Lud je Srbin koji vas primi

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime