EPA/STR
Turski vojnici u Siriji (Foto: Arhiva)

“Rusija i Turska se približavaju konfliktu velikih razmera u sirijskoj provinciji Idlib”, izjavio je predstavnik Pentagona Džonatan Hofman.

– Vidimo da su se Rusija i Turska približile većem konfliktu u tom području. Nadamo da će pronaći rešenje kako bi to izbegle – rekao je predstavnik Pentagona.

Osim toga, Hofman je izrazio nadu da će međunarodna zajednica nastaviti da vrši pritisak na Tursku i, što je važnije, na Siriju kako bi ona prestala da vrši napade na Idlib.

Ministar odbrane Turske Mevlut Čavušoglu kasnije je saopštio da postoji mogućnost da se sastanu predsednici Rusije i Turske Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan zbog zaoštravanja situacije u Idlibu.

Na pregovorima sa ruskom stranom još nismo dostigli tačku na kojoj bismo želeli da budemo. Možda će naši lider održati sastanak. Razmenili smo karte sa Rusima na kojima su obeležene sve naše osmatračnice. Kontakti će biti nastavljeni. Napadi sirijskog režima se moraju prekinuti – rekao je Čavušoglu.

Prema njegovim rečima, napad sirijske vojske u Idlibu narušava Astanski proces za rešavanje sirijske krize. On je dodao da radikalne grupe u Siriji ne predstavljaju pretnju za rusku vojsku.

4 COMMENTS

  1. Provincije Ildib,Alepo i Latakia su pripadale Turskoj kao i Mosul u Iraku
    i tamo vecinom zive narodi bliski Turskoj i sami Turci
    kad se to oduzme i vrati matici onda sledi pripajajne Egejskih ostrva zvanih Dodekanes u paketu sa Zipern
    posle toga sledi prava poslastica zvana Kavkaz:Degestan,Cecenija,Ignesija i Armenija
    A Bosna,Kosovo,Albanija,pola Srbije,Pola Makedonije i Grcka do Soluna su Turske teritorije za najvise 30God.
    vi od 60+god to necete dozivet ali vasa deca hoce a i neka ce,lepsa su deca kada su crnomanjasta a ne ono bleda ko Utvare

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here