EPA-EFE/OLEG PETRASYUK

Glavnokomnadujući ukrajinskih trupa Valerij Zalužni rekao je da redovno obaveštava američku vojnu komandu o operativnoj situaciji u Ukrajini.

“Održavamo redovne kontakte sa predsedavajućim Združenog generalštabova SAD generalom Markom Milijem… Tradicionalno, obavestio sam svog američkog kolegu o operativnoj situaciji. Konkretno, o prebacivanju glavnih napora neprijatelja na pravac Lugansk”, objavljeno je na Telegramu, na kanalu Zalužnog.

Zalužni je dodao da ukrajinska vojska ne samo da uči da koristi oružje koje je dobila od Severnoatlantske alijanse, već i svoje borbeno iskustvo deli sa partnerima.

Kontraofanziva tek u junu

“Malo je verovatno da će Ukrajina pokrenuti kontraofanzivu pre sredine juna, kada bi trebalo da dobije više oružja od svojih saveznika”, saopštio je danas savetnik ukrajinskog predsednika Aleksij Arestovič.

Arestovič je dodao i da ne očekuje da će ruska ofanziva na Ukrajinu doneti bilo kakve „značajne rezultate“ do 9. maja, kada Rusija slavi pobedu nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu, navodi Rojters.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here