Penzije i odlikovanja svim teroristima

0

Penzije i odlikovanja svim teroristima
 

– Lično sam upoznao četvoricu Nemaca i dvojicu Francuza koji su kao dobrovoljci bili u redovima UČK. Ako zatraže, i njima sleduju beneficije, izjavio je Besim Hoda, predsednik Unije veterana albanske paravojne ONA, koja se 2001. borila protiv makedonskih vladinih snaga. Hoda je prethodno, na Kosovu bio u redovima UČK.

Nema tačnih podataka koliko se Albanaca i stranih državljana borilo na strani UČK od 1999. na Kosovu. To će se znati kada komisija za verifikaciju statusa veterana, palih boraca i pripadnika UČK u Prištini, na čijem je čelu Agim Čeku, završi rad. Do sada je registrovano 41.000 od 66.500 prijavljenih, a pretpostavlja se da ih je samo iz Makedonije bilo oko 400.

Zakon o veteranima rata (OVK ili UČK ) predviđa brojne beneficije, a njime će se ovajditi i rukovodstvo paravojne albanske Oslobodilačke nacionalne armije (ONA), koja se 2001. borila protiv bezbednosnih snaga u Makedoniji, a danas je deo vladine koalicije iz Demokratske unije za integraciju.

Za "zasluge" tokom rata na Kosovu i Makedoniji penzije i odlikovanja će dobiti Ali Ahmeti, Gzim Ostreni, Fazli Veliu, sadašnji poslanici u makedonskom parlamentu Hazbi Lika, Rafiz Aliti, Zulfi Adili, bivši poslanici Ruždi Matoši, Džezair Šaćiri – Hodža, direktorka Škodrane Darlišta, ali i svi drugi pripadnici terorističke UČK koji to budu zatražili.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here