Tanjug/AP

Teniski svet obišla je scena sa ATP turnira u Santijagu na kojem je francuski teniser Benoa Per namerno pravio servis-greške i izgubio nekoliko poena zaredom kako bi što pre okončao svoj meč sa Dancem Holgerom Vitusom Nedskovom Runeom. Per je posle tog neuspeha govorio o stanju u kojem se nalazi ATP i istakao svoje nezadovoljstvo trenutnom situacijom rekavši da organziacija „nema ukusa“.

Per je nedavno kritikovao ATP zbog načina na koji se ophode prema igračima u vezi sa karantinom neophodnim za prevenciju širenja koronavirusa.

– ATP tur je postao tužan, dosadan i smešan. Znam da će mi svi reći da nisam svestan koliko sreće imam što sam u ovoj poziciji, ali ja nisam počeo da igram da bih nastupao na praznim stadionima i u ovoj atmosferi. Kakva je radost putovanja ako moram da budem u hotelu i ako sam u riziku da dobijem kaznu kada izađem na ulicu? Tenis je postao posao bez ikakvog ukusa – izjavio je 31-godišnji Benoa Per.

– Potrebno mi je vreme da se prilagodim ovom lažnom ATP turu. Potrudiću se da nađem nov način da uživam u igri. Moj cilj je da imam osmeh na licu kada udaram lopticu. Da li pobeđujem ili gubim, za to me uopšte nije briga – rekao je francuski teniser, koji je trenutno 29. igrač sveta.

Per je u karijeri osvojio tri ATP titule u singlu, a ukupno je od nagrada na turnirima zaradio nešto više od osam miliona dolara. Najbolji plasman u karijeri mu je 18. mesto ATP liste, a na gren slem turnirima nikada nije prošao četvrto kolo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here