pixabay.com

Merkur, planeta posmatranja, saobraćaja i informacija, ovog meseca ima pune ruke posla. Prvo će ući u Blizance u ponedeljak, 3. maja, da bi u sredu 26. postao retrogradan u istom znaku. Živa je snažna u svom zaštitnom znaku, iz čega zaključujemo da će sledeća 23 dana tretman i razmena informacija biti lakši nego prethodnih meseci.

Ovaj trend će se pojačati kada ljubavna planeta Venera takođe uplovi u Blizance 8. maja. Imaćete više hrabrosti da pozovete simpatije na druženje ili da voljenoj podarite svoju neobičnu fantaziju.

Ritam života će se ubrzati i biće teže održavati koncentraciju. Biće više ometajućih okolnosti ili ćete ih jednostavno postati svesniji. Ako ste jedan od onih koji vole da izvršavaju zadatak po zadatak, mogli biste privremeno da promenite stil rada i pređete na multitasking. Ako ste ionako multitasker, zapašćete u potpuni haos i obavljaćete tri ili četiri aktivnosti istovremeno, od kojih će neke biti u sukobu.

Ako vas neko pozove ili započne ćaskanje na mreži sa vama, biće vrlo frustriran jer ćete više puta prekidati komunikaciju da biste se posvetili nečemu ili nekome drugom. Budući da će vaš sagovornik takođe verovatno raditi više stvari odjednom, vaš razgovor ili prepiska poprimiće komične obrise. S druge strane, ovaj tranzit Merkura odličan je za smišljanje sjajnih i originalnih ideja. Važno je samo da ih navedete onako kako im padnu na pamet, jer biste im u trenutku izgubili pamet.

Ovo stanje uma biće najizraženije kada se Sunce pridruži Merkuru i Veneri uveče 20. maja, odnosno kada počinje period Blizanaca. Radoznalost, društvenost i prevrtljivost će rasti do neslućenih razmera. Obilje kontradiktornih informacija koje će kružiti zbuniće sve osim pripadnika znaka Blizanaca i Vodolije i donekle Vage, čiji su umovi najbrži i najprilagodljiviji.

Skup planeta u Blizancima koristiće medijskim radnicima, komičarima, zagonetnim autorima, trgovcima, stručnjacima za odnose s javnošću, pravnicima i političarima.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime