Period pritajenog ludila vreba

0

abastrology.me
 

Naime, jedan od najtežih aspekata u astrologiji, spoj energije koja se, po knjigama, tumači kao oličenje mržnje, zla i destrukcije, je ovaj kada se Mars i Saturn nađu na udaljenosti od 90 stepeni, a to se u astrologiji zove aspekt kvadrata. Da je ovakav aspekt uvek opominjući govori činjenica da osobe, koje ga imaju u natalnom horoskopu uglavnom postaju žrtve nasilnika, ili, obrnuto; oni su ti koji ne mogu da izađu na kraj s teškom energijom i često se prazne agresivnim ponašanjem.

Međutim, sam aspekt ne mora da bude previše zlokoban, naročito ako se Saturn i Mars nađu u znacima koji su prijateljski za njih. Na primer, ako je Mars u Ovnu, a Saturn Jarcu, tada imamo sliku dva smrtna neprijatelja, sukobljene prirode, ali, svaka u svom rovu, bez direktne akcije što u praksi daje mogućnost da se stvari reše bez teških posledica.

Moguća opasnost u aviosaobraćaju

Globalno gledajući, najveća opasnost od trenutnih tranzita, preti aviosaobraćaju. Uran (avion) je u znaku Ovna, pa iz toga proizilazi da se on (avion, pilot) može naći u vlasti ribolikog Marsa, što predstavlja ludaka ili fanatika. Osim toga, ovo je i slika misterije i nesreće pod misterioznim okolnostima.

Međutim, ovih dana, trpimo energiju tranzitnog Marsa u Ribama, koji je simbol omamljenog i sluđenog ratnika, u magli zabluda i onemogućenog da se kvalitetno ispolji. Frustracija nedostatka snage je u suprotnosti s njegovom iskonskom prirodom, pa je očekivana neodmerena reakcija na svaki nadražaj koji dolazi s polja. Najjači okidač može biti Saturn, koji svojim položajem dodatno blokira Marsa u želji da se iskobelja i dostojanstveno ispliva iz zabluda u kojima se našao. Ako u ovu astrološku sliku uključimo i susret Marsa i Neptuna, ludilo je neizbežno.

Kako ovo može da se odrazi na sve nas. Na prvom mestu, globalno, moguće su terorističke akcije, motivisane verskim fanatizmom (Mars u Ribama). Odgovor na to bi mogao biti nesrazmerno oštar (Saturn u Strelcu) što može biti okidač za još gora delovanja, jer, bez obzira na to koliko odmazda može biti opravdana, ovi koji su obavijeni fanatičnim idejama nisu u stanju da shvate pravu prirodu svojih zlodela, pa samim tim ni da se zaustave. S druge strane, ovo je slika pogoršanog psihičkog stanja cele populacije na planeti. Psihijatri bi morali da se pripreme na udarnički posao.

Na ličnom nivou, uticaj ovog tranzita je prepoznatljiv u ljudima koji mogu vrlo burno da reaguju na ograničenja i kazne, pa čak i ako su to simbolične sankcije, prolaznog karaktera. Da biste što bezbolnije prevazišli ovaj tranzit, najbolje je držati se podalje od ljudi kod kojih prepoznajemo opsesivnu energiju, jer, ovo je period pritajenog ludila koje vreba sa svih strana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here