twitter
Široko srce: Nemanja Matić s obožavaocima

Pert je ovih dana obojen u crveno, a ljubitelji fudbala u ovom gradu su u euforiji. Kako i ne bi, kada je u Zapadnu Australiju stigao slavni Mančester Junajted, jedan od najvećih fudbalskih klubova sveta.

“Crveni đavoli” su sleteli u Pert u ponedeljak po podne, a sa aerodoroma ih je do hotela Kraun vozio specijalni autobus u crvenoj boji, na kojem dominiraju grb i ime engleskog kluba. Nešto više od stotinu ljudi dočekalo je Junajted u foajeu hotela, a igrači predvođeni Nemanjom Matićem i Polom Pogbom strpljivo su potpisivali dresove, šalove, lopte i pozirali za fotografije i selfije sa fanovima.

Ipak, najveće ovacije dobio je trener Ole Gunar Solskjer, koji među navijačima Mančester Junajteda ima poseban status od one nezaboravne titule prvaka Evrope osvojene 1999. godine. Norvežanin je posle odmora od 16-časovnog puta izveo igrače na trening na kriket stadion NjACA, koji je zbog Junajteda prilagođen fudbalskim potrebama.

Svi zaljubljenici u fudbalsku igru s nestrpljenjem iščekuju subotu uveče, kada će sa početkom u 7 sati uveče po lokalnom vremenu Mančester odigrati prvi meč na australijskoj turneji, protiv domaćeg Pert Glorija na Optus stadionu. Ali, tu nije kraj. Samo četiri dana kasnije, iduće srede (17.jula) na istom mestu, “Đavoli” će igrati protiv povratnika u englesku Premijer ligu Lids junajteda, koji takođe dolazi na pripreme u Australiju.

Za ove dve utakmice očekuje se dolazak preko 20.000 turista iz zemlje i inostranstva, koji bi lokalnoj ekonomiji trebalo da donesu na desetine miliona dolara prihoda, pre svega hotelima i mnogobrojnim ugostiteljskim objektima širom grada. Kako su saopštili iz organizacije ove turneje, među kupcima ulaznica za mečeve su državljani čak 35 različitih zemalja sveta, a očekuje se i organizovani dolazak klubova navijača iz više gradova i država širom Azije.

Obe utakmice Mančester Junajteda u Australiji direktno će prenositi Kanal 7.

Stigli i Rašford, Lukaku, Mata, De Hea…

Mančester Junajted je doputovao na australijsku turneju u izuzetno jakom sastavu. Trener Solskjer poveo je sledeće igrače- golmani: De Hea, Romero, GrantPereira. Odbrana: Bejli, Dalo, Džons, Lindelof, Roho, Šo, Smoling, Tuanzebe, Van-Bisaka, Jang. Vezni red: Matić, Adreas, Čong Garner, Gomeš, Džejms, Lingard, Pogba, Mata. Napad: Lukaku, Rašford, Marsijal i Grinvud.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here