EPA
Selektor srpskih rukometaša Nenad Peruničić

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić izjavio je da je u ekipi vlada ozbiljnost i odgovornost pred predstojeće Evropsko prvenstvo.

– Do početka Evropskog ćemo imati ozbiljna treninga, pa ćemo pokušati da ih iskoristimo maksimalno za neke stvari koje su nam izuzetno važne. Drago mi je da vidim ove momke da su spremni, orni za rad, ali znam da su umorni, takva je Bundesliga. Nije mi jasno što traje dve nedelje duže, ali šta je tu je. Što se ostalih momaka tice, to su ljudi koji imaju veliku želju, volju, karakter. Prisutna je ozbiljnost, odgovornost, dobra je to ekipa – rekao je Peruničić.

Peruničić je istakao i da je zadovoljan pripremnim mečevima portiv Egipta, gde je srpski tim zabeležio pobedu i poraz. Pre odlaska u Grac, rukometaši Srbije igraće pripremne utakmice na turniru “Zlatna liga”, a prvi protivnik je Francuska sa kojom se sastaju večeras od 20.45.

Evropsko prvenstvo počinje 9. januara, a Srbija je u grupi A sa Belorusijom, Hrvatskom i Crnom Gorom.

– Ne živim u prošlosti, gledam ekipu koja je sada i više nemamo pravo da se hvalimo kako smo najbolji i najveći. Smene u svetskom rukometu su velike. Mi smo u stvaranju nečega što može da bude dobro. Belorusija je sjajna reprezentacija, koja je kompletna. Što se Crne Gore tiče, to je mlada i dobra ekipa, sa mladim trenerom, koji je skandinavska škola. Iskreno, ne sviđa mi se ovaj naboj koji postoji, za mene je to jedan narod i moj stav je da se svetinje ne diraju. Momke ću pokušati maksimalno da zaštitim od svega. Na Hrvate ne treba trošiti reči, najkvalitetniji su i to je činjenica. Moramo da gledamo sebe, to je najbitnije, a ja garantujem da ce ovi momci biti borbeni, da će pokazati srce. Nadam se najboljem – zaključio je Peruničić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here