Pešić: Favoriti na SP su SAD i Španija

0

"Najveći favoriti su, kao i uvek, Sjedinjene Američke Države. Šanse Španaca će mnogo zavisiti od toga da li će oni u Turskoj nastupiti u najjačem sastavu, odnosno da li će Pau Gasol biti u timu, kao i ostali igrači koji već imaju ogromno iskustvo.

Ipak, Španija je – Španija, i ona uvek ima kapacitet da osvoji zlatnu medalju. Na turniru kao što je prvenstvo sveta uvek postoji i neko iznenađenje, ali mislim da su Španci i SAD najveći favoriti za titulu", kaže Pešić i dodaje da Gasol ima poseban zančaj za svoju reprezentaciju, ali i za Los Anđeles Lejkerse

 

"On je jedan od najvažnijih igrača NBA šampiona. Bez njega Lejkersi nisu isti tim, a sa njim u ekipi mogu ponovo do šampionskog prstena. On ne samo da je jedan od najboljih evropskih igrača koji su zaigrali tamo, već ima sve predispozicije da bude svrstan među najbolje košarkaše svih vremena koji su nastupali u NBA ligi", zaključio je Pešić.

 

Reprezentacija naše zemlje je na čelu sa Svetislavom Pešićem, 2002. godine u Indianapolisu osvojila zlatnu medalju na SP.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here