MN Press
Svetislav Pešić

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić odredio je spisak od 24 igrača za novembarski “prozor” kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i utakmice protiv Letonije i Belgije.

Na spisku su: Vasilije Micić (Anadolu Efes), Filip Petrušev (Anadolu Efes), Ognjen Jaramaz (Bajern), Jovan Novak (Fuenlabrada), Dušan Ristić (Fuenlabrada), Miloš Teodosić (Virtus), Nikola Rebić (Miteldojčer), Nemanja Nedović (Panatinaikos), Vanja Marinković (Baskonija), Dragan Apić (Zelena gora), Dalibor Ilić (Igokea), Aleksa Radanov (Igokea), Balša Koprivica (Partizan), Aleksa Avramović (Partizan), Uroš Trifunović (Partizan), Nemanja Dangubić (Partizan), Rade Zagorac (Partizan), Alen Smailagić (Partizan), Aleksa Uskoković (Crvena zvezda), Ognjen Dobrić (Crvena zvezda), Dejan Davidovac (Crvena zvezda), Nikola Jović (Mega), Nikola Đurišić (Mega), Marko Jagodić Kuridža (Budućnost).

Zanimljivo je da na spisku nema Nikole Kalinića, što je iznenađenje s obzirom da je u sjajnoj formi i da je letos igrao u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Košarkaši iz Evrolige svakako ne bi trebalo da budu na raspolaganju Pešiću, zbog zgusnutog rasporeda i “rata” Evrolige i FIBA, pa Kalinić verovatno ne bi igrao, ali opet je iznenađenje što nije na spisku. Takođe, iznenađenje je što nema Vladimira Lučića, košarkaša Bajerna, koji igra jako kvalitetno za minhenski klub.

Srbija će 25. novembra u beogradskoj dvorani “Aleksandar Nikolić” dočekati Letoniju, a tri dana kasnije u Monsu igrati protiv Belgije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here