EPA-EFE/ABIR SULTAN
Svetislav Pešić

Svetislav Pešić je ranije izjavljivao da ne bi imao problem da trenira Partizan, iako je u dva navrata vodio večitog rivala Crvenu zvezdu. 

Dolaskom Zorana Savića na mesto sportskog direktora crno-belih podgrejale su se mnoge sumnje da li će na klupu sesti i trofejni trener.

Međutim, to se neće desiti. Pre svega, kao prvi kanditad pominje se Zoran Lukić, ali  beogradski mediji su ovih dana Svetislava Pešića povezivali sa klupom Partizana, međutim iskusni stručnjak uverava da od toga nema ništa.

– Dobijam dosta ponuda, ali stranih klubova. Što se tiče srpskih timova, za njih sam završio karijeru i neću više voditi domaće ekipe – izjavio je Pešić za portal Republika.

Podsetimo, pre nekoliko meseci, tačnije u novembru prošle godine Pešić je istakao da ne bi imao problem da vodi Partizan.

– Što bih imao barijeru! Mada, logičnije je da budem trener Pirota, tamo sam počeo. Iako je možda primerenije da u Srbiji držim klinike, seminare, predavanja, eventualno nekom budem pomoćni trener. Još nisam doneo nikakvu odluku šta ću raditi u budućnosti.

– Kad bi znao da mi košarka za godinu dana neće nedostajati, objavio bih da prestajem. U tranziciji sam. Neću da kažem da sam završio karijeru, jer osećam da mogu još toga da pružim. Ali ne znam gde i kada.

Podsećanja radi, legendarni Kari Pešić je tokom igračke karijere četiri godine branio boje Partizana, a potom je kao trener u dva mandata vodio Crvenu zvezdu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here