Evroliga je saopštila da će 24. maja doneti konačno odluku o nastavku elitnog takmičenja, kao i Evrokupa. Podsetimo, pandemija koronavirusa prekinula je sva moguća košarkaška takmičenja na Starom kontinentu i šire.

Trener Barselone Svetislav Pešić je u emisiji „Veče kod Ivana Ivanovića“ prokomentarisao aktuelnu situaciju u evropskoj i španskoj košarci i izrazio skepsu da će sve biti završeno kako je zamišljeno.

– ACB liga je donela odluku, promenila je sistem i kalendar takmičenja, 12 ekipa u dve grupe, u jednom mestu. To će isto da se desi i sa Evropskom ligom (Evroligom) malo kasnije. Ona će da se završi do kraja jula. Plan je da se skupe svih 18 ekipa (u jednom mestu), da se odigra šest preostalih kola i tada sledi fajnal 8, a ne fajnal-for. To je sve super i dobro. Mi želimo, kažem u moje i ime kluba, da se sezona završi, ne po cenu zdravlja, ali ako dobijemo garancije, onda bismo da igramo. Da li će se u međuvremenu menjati sistem, ne znam. Mislim da će neke ekipe da otkažu, da neće biti spremne. Ali, otom-potom. Zna se datum (igranja), a Evroliga će 24. maja odlučiti… Do 31. maja će i ACB odlučiti hoće li se nastaviti špansko prvenstvo – rekao je Pešić, a prenela „Nova.rs“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here