EPA/Alejandro Garcia
Svetislav Pešić

Košarkaši Srbije pali su u Ljubljani posle produžetka pred Slovencima (97:92), a selektor Orlova Svetislav Pešić objasnio je da je razlika u tome što Slovenci na parketu deluju kao da su iz iste ulice.

– Bio je ovo pravi spektakl, puna dvorana, korektno navijanje. Obe ekipe su u ovom trenutku dale apsolutni maksimum, bilo je tu i puno dobrih stvari sa obe strane – rekao je selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić posle poraza od Slovenije (97:92 posle produžetka) u pripremnom meču u Ljubljani.

Iskusni strateg koji se nedavno zahvalio doskorašnjem kapitenu Milošu Teodosiću je dodao da je najveća razlika između Srbije i Slovenije što njegova selekcija nije toliko dugo na okupu.

– Ova ekipa nije bila zajedno, a u Sloveniji kao da su svi iz iste ulice. Mi smo prvi put ovako na okupu. Biće nam potrebno malo vremena, radili smo sjajno, iskoristićemo dve utakmice na Superkupu u Hamburgu za ono što nas čeka protiv Grčke u Beogradu, zatim i Turske u Istanbulu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Teško je igrati protiv Slovenije jer je to ekipa koja igra uglavnom sa četiri otvorena igrača, sa izuzetno dobrim šuterima, pa čak i Tobi koji je Amerikanac. Zatvoriti sve te “rupe” u odbrani nije lako, mislim da smo to dobro radili, ali te onda to košta u nogama da nemaš u napadu dovoljno snage – izjavio je Pešić.

Spektakl u dvorani Stožice očekivano je protekao u dominaciji dvojice NBA asova – Luke Donćića (34 poena i devet asistencija) i Nikole Jokića (26 poena, 12 skokova).

Ipak, Pešić nije zabrinut zbog tesnog poraza.

– Mi nemamo dovoljno još uvek te, što se kaže, igračke kondicije, promašili smo neke penale, otvorene šuteve, ali ja sam tu apsolutno miran jer znam da će to naši igrači da pogode čim dođemo u naš ritam utakmica. Malo nam nedostaje i svežine, jer smo puno trenirali – zaključio je selektor Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here