MN Press

Jedno od najvećih imena srpske i evropske košarke svih vremena, Svetislav Pešić nedavno je postao član Kuće slavnih. Nije tajna da dva večita rivala žele da ga vide na svojoj klupi, ali je iskusni stručnjak već nekoliko puta naglasio da neće da radi u Srbiji.

On se sada ponovo oglasio i demantovao navode koji ga povezuju sa Partizanom i Zvezdom. Rekao je da zapravo ne zna ni da li će se ikada vraćati u trenerski posao, te da ne bi bio dugoročno rešenje za crno-bele, koji su pokazali najveće interesovanje.

– Neke vaše kolege slušaju, ali ne čuju. Nikada to nisam rekao na taj način kao što su oni preneli, ali sam rekao da je tačno da su me krajem prošle godine zvali odgovorni iz Crvene zvezde i Partizana. Ne istog dana, ali su zvali, razgovarali smo o toj mogućnosti. Stvarno mi je godilo da su se i jedan i drugi klub setili mene. Tada sam rekao isto kao i sada, da to nije realno – rekao je Pešić za portal BHBasket.

On kaže da je sada došlo vreme da neki drugi, mlađi stručnjaci preuzmu kormilo, te smatra da on ne bi bio od prevelike pomoći na duže staze.

– Trenirao sam Crvenu zvezdu u najteže i najbolje vreme i za njih i za mene. Dajte, pustite mene, dajte mlađima da to sad nastavljaju. Ja sam tu da uvek pomognem, to je bila moja poruka. Ja prvo ne verujem da će Partizan da me zove. I ne treba da me zove. Treba da se Partizan orijentiše na trenere u dolasku. Imamo dosta dobrih trenera koji mogu da grade taj projekat. Sad je tamo Zoran (Savić) došao. On ima ogromno iskustvo. Bio je generalni menadžer u Fortitudu i ovde u Barseloni. To je dobra odluka predsednika i menadžmenta. Oni će da traže dugoročno rešenje. Ja nisam dugoročno rešenje za Partizan – istakao je čuveni Kari.

Za kraj, kaže da želi na miru da odluči šta će da radi kada prođe pandemija koronavirusa. Baš kao i Željko Obradović, odlučio je da napravi podužu pauzu, ne bi li mu se u glavi iskristalisala konačna odluka.

– Drugi je što ja živim u nekom drugom svetu i razmišljam da li ću uopšte dalje da se bavim trenerskim poslom. Ja nemam tu odluku šta ću posle ove korone. Dao sam sebi neku pauzu, želim da prođe ovo čudo, da se završi ova teška sezona za sve, pa o tom potom. Da razmislim i da vidim. Na kraju je pitanje koga bih dalje mogao ja da treniram, i koji su moji motivi, jer i trener treba da ima motivaciju, ne samo igrači – zaključio je Pešić, koji je napunio 71 godinu i jedan je od najtrofejnijih trenera.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here