EPA/Andrej Čukić
Svetislav Pešić

Ova pobeda nam znači za sve što sledi dalje. To su moji lavovi, pravi su lavovi bili večeras, rekao je selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić posle pobede u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje se 2023. godine igra u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Košarkaši Srbije pobedili su Grčku rezultatom 100:94, a selektor Pešić je naveo da će danas biti čistija situacija kada je u pitanju zdravstvena situacija Vasilija Micića koji je izvrnuo skočni zglob u drugim periodu.

– Nadamo se da povreda Vasilija Micića nije teška, ali ova povreda može mnogo da nas poremeti. Sutra ćemo imati konretne rezultate. Ukoliko medicinski tim spreči oticanje zgloba, to bi bila dobra prilika da Micića opet vidimo na terenu – rekao je selektor Pešić.

Dodao je da je njegova selekcija savladala najbolji tim u Evropi po njegovom mišljenju:

– Ja mislim da dugo u Beogradu nije odigrana ovakva utakmica. Očekuje nas mnogo utakmica, ali ovakav meč pred ovoliko navijača, gde su svi igrali, zaista nije viđen. Dva zaista sjajna tima su igrala u Beogradu. Znam da ćete mi se smejati ali Grčka je najbolja ekipa u Evropi. Imaju sjajan atleticizam i mnogo iskustva. Vraćali su se nekoliko puta u meč i pokazali su da su sjajni.

Pešić je naveo da su Vladimir Lučić i Nikola Kalinić uradili sjajan posao u odbrani.

– Mislim da je rano dati ocene zašto smo pobedili. Kada izgubite, onda morate da plačete i da objašnjavate, a kada povedite, niko vas ne pita. Razlog zašto smo pobedili je taj jer smo zaustavili Slukasa i Kalatesa. Drugi razlog je timska igra. Na primer Kalinić i Lučić, videli ste koliko su oni dali timu. Svakako i Nikola, videli ste koliko je motivisan i ovo mu je svakako jedna od najvažnijih pobeda. Njegovi poeni su bili mnogo važni – rekao je Pešić

Rekao je i da je ponosan na ovu grupu momaka posle ovakve utakmice.

– Ova pobeda nam znači za sve što sledi dalje. To su moji lavovi, pravi su lavovi bili večeras – rekao je Pešić.

Reprezentacija Srbije je ostvarila je prvu pobedu u drugom krugu kvalifikacija za Mundobasket i sada ima bilans od dve pobede i tri poraza. Isti bilans ima i Turska. Belgija i Letonija imaju po tri trijumfa i dva poraza, dok je Letonija sa bilansom 4-1 prva u grupi.
Naredni meč u grupi Srbija igra sa Turskom u nedelju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here