Srpski trener Svetislav Pešić je protekle dve sezone proveo u Barseloni, koju je napustio letos, nakon neuspeha u španskom prvenstvu, a do kraja tekuće sezone neće voditi nijednu ekipu.

U prošlosti je u dva navrata vodio i Crvenu zvezdu, sa kojom nije uspeo Partizan da skine sa trona.

Da li bi u budućnosti pokušao da kao trener crno-belih prekine dominaciju kluba sa Malog Kalemegdana?

– Nisam o tome razmišljao, ali što bih imao barijeru… Mada, logičnije je da budem trener Pirota, tamo sam počeo. Iako je možda primerenije da u Srbiji držim klinike, seminare, predavanja, eventualno nekom budem pomoćni trener. Još nisam doneo nikakvu odluku šta ću raditi u budućnosti – rekao je Pešić za “Sportski žurnal”.

Naši stručnjaci su do sada osvajali 19 puta Evroligu, a sada je u prvom planu mlađa generacija (Aleksandar Đorđević, Saša Obradović, Igor Kokoškov).

– Đorđević je u Virtusu koji ima ambicija da postane stalni član Evrolige, prošle sezone je dominirao u Italiji, bio prvi u trenutku prekida, odlično stajao u Evrokupu. Obradović je doveo dosta dobra pojačanja u Crvenu zvezdu, sada od njih treba napraviti tim. Ima i trojica-četvorica naših, mora da postoji balans između stranaca i domaćih igrača. Kokoškov je u Fenerbahčeu, bio je godina u NBA, sa Slovenijom je šampion Evrope – istakao je trofejni stručnjak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here