EPA/Sergei Karpukhin
Dmitrij Peskov

Moskva i Vašington u izvesnoj meri, sprovode sporazume koji su postignuti na samitu održanom u Ženevi u junu, rekao je danas novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Kako je Peskov rekao, Sjedinjene Američke Države i Rusija održavaju kontakt o sajber-bezbednosti i strateškoj stabilnosti, prenosi agencija Tass.

– Ugovori se primenjuju u nekom obimu, proces je krenuo, a to je vrlo složen proces i prerano je govoriti o bilo kakvim očekivanjima. Ono što je važno je to da postoji kontakt – rekao je Peskov komentarišući situaciju oko rusko-američkog sporazuma.

Peskov je dodao da kontakti o sajber-bezbednosti i strateškoj stabilnosti se nastavljaju i da oni doprinose sprovođenju sporazuma koji su postignuti u Ženevi.

Ženeva će sutra biti domaćin nove runde rusko-američkih razgovora o strateškoj stabilnosti.

Rusku delegaciju predvodiće zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov, dok će američku delegaciju predvoditi zamenica državnog sekretara Vendi Šerman.

Rjabkov je ranije rekao za Tass da je Moskva planirala da temeljno razgovara o svim aspektima pitanja strateške stabilnosti, da proceni potencijalne rizike i izazove, kao i da razvije okvir za buduće zajedničke aktivnosti na terenu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here