EPA/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / POOL
Dmitrij Peskov

Rusija će nastaviti da preduzima sve mere kako bi se zaštitila od spoljnog mešanja, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući objavu o navodnoj povezanosti službenika CIA sa aktivnostima Fonda za borbu protiv korupcije (FBK).

– Dosad nismo znali za ove informacije, ne znamo koliko su one pouzdane. Bilo kakva ispoljavanja mešanja u unutrašnje stvari Rusije kategorički su neprihvatljiva. A ruska strana uvek je preduzimala potrebne mere i nastaviće da ih preduzima kako bi nas zaštitila od sličnih mešanja – rekao je Peskov, govoreći o tome da li takve radnje treba smatrati još jednim mešanjem u poslove Rusije, ako se te informacije potvrde.

Na pitanje da li je Rusija spremna da odražava subverzivni rad stranih obaveštajnih službi, Peskov je odgovorio: „To se stalno događa. O tome se više puta govorilo i, naravno, to se suprotstavljanje sprovodi kontinuirano“.

Ranije je ruska Savezna agencija novosti javila da je šef službe bezbednosti američke ambasade u Moskvi, Stiven Sekston, koji je agent CIA, navodno ovog leta vršio obuku u FBK o organizovanju nereda.

Ruske vlasti već su govorile da će presecati sve pokušaje spoljnih snaga koje žele da utiču na situaciju unutar zemlje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here