EPA-EFE/SERGEY GUNEEV/SPUTNIK/KREMLIN
Dmitrij Peskov

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da apsurdno zvuče pozivi Zapada da se zarad bezbednosti Evrope nastavi sa jačanjem ukrajinske vojske.

– Mnogi analitičari i političari misle da će povećanjem obima rata doneti bezbednost Evropi. To je apsurdno – rekao je Peskov, prenosi Tass.

On je naveo da se u ovom trenutku ne vidi mogućnost diplomatskog rešenja sukoba u Ukrajini.

Ambasador Rusije u Nemačkoj Sergej Nečajev ocenio je odluku Berlina da Ukrajini pošalje tenkove Leopard 2 ”veoma opasnom”, i dodao da ”podiže sukob na novi nivo”.

Izaslanik je ocenio da su ”crvene linije” ostale u prošlosti.

– Opet vidimo da Nemačka, kao i njeni najbliži saveznici, nije zainteresovana za diplomatsko rešenje ukrajinske krize i spremna je za njenu trajnu eskalaciju i neograničeno pumpanje kijevskog režima još smrtonosnijim oružjem – rekao je Nečajev.

Poljski ministar odbrane Marijuš Blaščak razgovarao je sa američkim kolegom Lojdom Ostinom o vojnoj podršci Ukrajini u obuci njenih trupa.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocenila je da je odluka da se Ukrajini pošalju tenkovi “leopard 2” potvrda umešanosti Nemačke u “unapred planiran rat protiv Rusije”.

Kako je napisala na svom Telegram nalogu, ako se tome dodaju navodi bivše nemačke kancelarke Angele Merkel da je Zapad jačao Ukrajinu i da nije obraćao pažnju na sporazume iz Minska, onda je reč o “unapred planiranom ratu protiv Rusije”.

“Nemojte kasnije da kažete da za to niste čuli”, navela je Zaharova. Šef ruske delegacije u pregovorima o vojnoj bezbednosti u Beču Konstantin Gavrilov saopštio je da će Moskva isporuku granata sa uranijumskim punjenjem zapadne proizvodnje smatrati upotrebom prljavih nuklearnih bombi, “sa svim posledicama koje iz toga proizilaze”.

1 COMMENT

  1. Hej “Pesek” daj prekinite da ubijate civile. I jedni i drugi. Mada su se Rusi zaista zestoko osramotili.
    Nije bilo tenkova februara 2022. I? Videlo se jedno veliko rasulo u ruskoj vojsci. Ruski mladici beze da ih ne mobiliziraju, a ukrajinski se dobrovoljno javljaju, puni motivacije da brane svoju zemlju.
    Gledajuci na vojnu opremu i snagu najjace armije na svetu – ovo sto su do sada Rusi postigli – pa to je svetska sramota. Nula bodova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here