EPA/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / POOL
Dmitrij Peskov

Rusija je spremna da razjasni incident oko ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog sa Evropskom unijom, a takođe, očekuje da će Evropa dostaviti svoje podatke, rekao je danas novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

– Svakako da smo spremni – istakao je Peskov odgovarajući na pitanje da li je Moskva spremna da evropskim kolegama da pojašnjenje o situaciji sa Navaljnim, preneo je TASS.

– Rusija je više puta objasnila šta se dogodilo berlinskom pacijentu na tlu Rusije, tačnije u Omsku i Tomsku – dodao je on.

Prema njegovim rečima, Rusija je više puta apsolutno transparentno razgovarala o tome i sve objasnila.

– Takođe smo objasnili da su nam potrebne informacije koje imaju Berlin i Pariz i više puta smo objasnili da nažalost ni Berlin ni Pariz ne žure da podele ove informacije sa nama, što značajno komplikuje dalje razjašnjenje situacije – naglasio je Peskov.

Prema rečima portparola Kremlja, sve što Rusija zna o incidentu sa Navaljnim je javno dostupno.

Na pitanje da li je predsednik Rusije Vladimir Putin rekao svom francuskom kolegi Emanuelu Makronu bilo šta više o incidentu, on je odgovorio negativno.

– Jednostavno nemamo drugih informacija. I ne može ih biti – rekao je Peskov.

– Mi, Kremlj, Ministarstvo spoljnih poslova, predstavnici naših zakonodavnih agencija i naši lekari informisali su o incidentu apsolutno transparentno – dodao je portparol Kremlja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here