Z. Vicelarević
Svi prezadovoljni: Sergej više puta pozdravljen ovacijama

Sergej Ćetković je u Frankfurtu održao spektakularan koncert. Na prvom solističkom nastupu u metropoli na Majni oduševio je publiku u kojoj su ubedljivu većinu činile dame. Sergej je tri puta izlazio na bis, svaki put je dočekan i ispraćen ovacijama publike u kojoj nisu bili samo naši ljudi iz Frankfurta i okoline, već čak i oni koji su došli “preko bare” iz Amerike. Bilo je i onih iz Srbije koji su se u to vreme zatekli u gostima kod rodbine. Zajednički utisak svih koji su govorili za “Vesti” je da su oduševljeni nastupom Ćetkovića i načinom na koji je komunicirao sa publikom.

Aleksandra Vuković je stigla iz Denvera (SAD) i bila u društvu sa Slavicom – Cicom Lazikić iz Frankfurta. Aleksandra je i pored tri dana nespavanja bila raspoložena, pa je za Vesti rekla:

Uživale uz svaku pesmu: Aleksandra Vuković i Slavica – Cica Lazikić

– Došla sam kod drugarice u Frankfurt, ali sam “nišanila” da to bude baš u vreme kada će i Sergej ovde održati koncert. On je odličan. Prvi put ga gledam, peva fenomenalno, strašno je dobar zabavljač i ume da napravi odličnu atmosferu. To je meni bilo baš lepo da vidim – izjavila je za “Vesti” Aleksandra.

Srdačan susret: Radojičići upoznali Sergeja

Nešto bliže od Denvera je Kragujevac odakle su došli Leana i Marko Radojičić i njihov sin Jakov, koji su posle koncerta upoznali Sergeja i fotografisali se s njim.

– Ovo je koncert koji ćemo svi da pamtimo. Ovde smo u poseti mom ocu i hteli smo da vidimo kakvi su koncerti naših pevača u inostranstvu. Svi smo oduševljeni ovakvom atmosferom koja je vladala tokom celog koncerta. Čak se i našem sinu Jakovu dopalo. Pevala sam sve pesme koje sam znala, a bilo je i onih koje nisam znala, ali manje. Puni smo lepih utisaka sa koncerta – kaže nam Leana.

Došle iz Gisena: Alđa Redžimović i Ivana Šimleša

Alđa Redžimović i Ivana Šimleša su došle iz 100 kilometara udaljenog Gisena

-Koncert je bio fantastičan. Baš sam se iznenadila. Sergej je uvek bio ozbiljan, a ovde je jednostavno fantastičan. Znam da ima lep glas, a sada sam se prijatno iznenadila kako je fantastično komunicirao sa publikom. Pesma “Pogledi u tami” je za mene najbolja njegova pesma i pevala sam je zajedno sa njim i publikom.

Veliko i lepo žensko društvo, Lena Čemal, Amina Ahmetović, Majda Striković i Alma Đogović sve iz Frankfurta i sve odlično raspoložene, a Amina nam je rekla:

Oduševljene: Lena, Amina, Majda i Alma

– Nemam reči kako da opišem ovaj koncert osim da kažem, super i to velikim slovima. Sergej je odličan, njegov bend je takođe, performans sa publikom sjajan, sve nam se dopalo i sve pesme smo pevale zajedno sa njim. Kada bi i sutra bio koncert sve bi smo opet došle, a došle bi i prekosutra.

Alma nam je otkrila da je Sergeja u prethodnih 15 godina gledala tri puta u Novom Pazaru i da će opet na koncert, a Lena je dodala da je bila na njegovom koncertu u Sarajevu, ali da je ovde bio mnogo opušteniji i na sceni i sa publikom.

Anton, Fahira, Branimir, Dunja, Violeta, Tijana i Dušica

Još jedno lepo žensko društvo sa galerije činile su Dušica Tošković, Fahira Kukuljec, Dunja Jovanović, Tijana Bošković i Violeta Mudrić. One su bile u pratnji džentlmena Branimira Mitrovića.

– Koncert je bio fenomenalan – kaže nam Dunja kao iz topa, pa nastavlja – Gledala sam ga i u Beogradu ali ovako dobar kao večeras ovde tvrdim da nije bio. Mislim da je danas prevazišao samog sebe. Bio je dobro raspoložen i delio je svoje emocije sa publikom. Sa ovog koncerta nosim samo lepe emocije.

Tijana dodaje da žali što nije znala sve pesme.

– Kao što ste već mnogo puta čuli večeras, koncert je fantastičan. Prvi put sam na Sergejevom koncertu uživo i šteta što nisam znala sve njegove pesme. Nadam se da će nam opet gostovati u Frankfurtu, a do tada ću naučiti sve pesme.

Gostovanje Sergeja Ćetkovića i koncert u Saalbau Sidbahnhof organizovao je Kontrapunkt iz Frankfurta. Anton Ećimović, glavni organizator koncerta i predstavnik Kontrapunkta bio je prezadovoljan iza “Vesti” kratko rekao da će ovakvih koncerata biti još u narednom periodu.

Ranka, Sandra i Sergej

Harizmatično

Pune utisaka su i Sandra Maglov i Ranka Jovanović iz Hanaua:

– Koncert je savršen. To je sam vrh. Atmosfera, publika, između pesama je bio takođe zabavan i harizmatičan, kao da nam se lično obraća, sve ostalo je trebalo doživeti. Gledale bi smo ga svakog vikenda kada bi gostovao ovde – kažu uglas Sandra i Ranka.

Ponela ih atmosfera: Srđan M i Sergej

Zapevao sa kumom

Na koncertu je bio i Srđan M. koji je publici poznat po pesmi “Tebi moja mazo” i sa Sergejem, sa kojim je u kumovskim odnosima spontano zapevao. Posle koncerta je za “Vesti” rekao.

– Sergej je pravi umetnik i napravio je odličnu atmosferu. Mi smo kumovi, družili smo se kao klinci i radili zajedno, tako da sam večeras došao privatno na koncert svoga kuma. Atmosfera nas je malo ponela, pa smo pevali zajedno. Ja sam inače u pevačkoj penziji, stavio sam tačku na karijeru, ali bio je lep osećaj pevati pred ovako dobrom publikom.

Sjajan kontakt sa publikom

Prvo pa muško

Za prve utiske pitali i Sergeja Ćetkovića odmah posle koncerta:

– Prvi utisak je fenomenalan. Žao mi je što ovaj koncert u Frankfurtu nije održan ranije, ali za sve postoji prvi put. Prvo pa muško što se kaže. Publika je bila fenomenalna i hvala im na još jednoj predivnoj večeri, a mi idemo u nove radne pobede, novim pesmama, spremamo novi repertoar i Bože zdravlja da se družimo ponovo. Bend sa kojim sam večeras održao koncert je takođe zadovoljan, a zajedno smo već 18 godina i treba im verovati. Znam da imam najbolji bend na svetu.

Belinda, Enes i Sergej

Nije bilo nagovaranja

Jedan od retkih muškaraca na koncertu bio je Enes Bećirović koji je došao sa suprugom Belindom.

– Supruga nije imala velike muke da me nagovori da dođem na koncert, nije ni trebalo to da radi. Sergeja znam kao odličnog pevača, a ja sam ljubitelj kvalitetne muzike – kaže nam Enes.