Pesme “Idola” pevaju i Austrijanci

0

Bira grupu i hor: Vlada Divljan tokom radionice
 

Radi se o akciji u sklopu planiranog otvaranja umetničkog festivala "Soho u Otakringu", koja će biti održana 8. maja i koji će proteći, između ostalog, uz sećanje na rane 80. godine prošlog veka u bivšoj Jugoslaviji.
 

Vlada Divljan, pevač i glavni autor tada i još slavnog benda "Idoli" za to veče treba da osnuje novu mladu grupu "Idoli", koju će činiti muzičari iz bečkog "Otakringa".
Oni će zajedno sa posetiocima koncerta, koji se održava u okviru "Bečkih nedelja kulture", na Yppenplatzu pevati hitove "Idola".
 

Da bi na koncertu sve bilo u taktu mladih "Idola" i kako bi svi zajedno mogli da pevaju, Divljan održava radionice na kojima se uvežbavaju pesme "Idola", sa tekstovima prilagođenima za sve, bez obzira koji im je maternji jezik. Divljan treba u narednom periodu da pronađe bend koji će svirati pesme "Idola", a ujedno i da uvežbava dobrovoljce-pevače koji će biti hor.
 

– Meni se posebno dopada ovaj projekat jer u njemu učestvuju i oni kojima srpski nije maternji jezik, ili ga uopšte ni ne govore. Takođe mi je ovo veoma zanimljivo jer ću videti kako pesme "Idola" zvuče kada ih peva hor – objasnio je Divljan.
 

On je ukazao da je ovaj projekat nastavak saradnje sa "Bečkim nedeljama kulture", u okviru kojih je već nastupao 2006. godine.
 

Tokom radionice prisutni su pokazali veliko interesovanje za pesme "Idola" koje je volelo više generacija u bivšoj Jugoslaviji, i dokazali da one i pored jezičke barijere, mogu da postanu hitovi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here