Suma-sumarum. 

Prelazni rok je danas završen u Engleskoj. Gotov je period uzavrelih pregovora, dogovora, sastanaka, zvrcanja telefona, glasina, sumnji, otkaza. Čini se da su ipak bili najinteresantniji oni nedogovoreni transferi.

Vilfred Zaha je zatočen u Kristal Palasu. Gotovo pola sezone je prošlo u njegovim zahtevima da napusti klub, kojeg je po partijama prerastao. Everton je nudio 70 miliona evra, uz Tosuna i Mekartija, ali je Stiv Periš ostai “srca kamenoga” i držao 85 miliona ili ništa.

Luka Jović je i dalje najskuplji srpski fudbaler svih vremena, jer je prelazak Sergeja Milinković-Savića za 75 miliona iz Lacija u Junajted zaustavljen na poslednjem koraku. Uveliko su se pravile foto-montaže sa SMS-om u crvenom dresu, da bi Klaudio Lotito okrenuo list i odlučio da ga zadrži. Lotito je vrlo strog kada je odlazak srpskog fudblaera u pitanju, ma koliko velik da je klub koji ga želi. Rimljani su u toku potpisivanja novog ugovora sa najboljim vezistom Serije A.

U slučaju Paola Dibale je bilo mnogo stana koje su htele da se finansijski zadovolje. Prvo 75 miliona evra Juventusu na ime obeštećenja – u redu. Zatim, plata od 20 miliona evra (po nezvaničnim pominjanjima) – u redu. Provizija menadžeru od 15 miliona – štiklirano. Potraživanja marketinških prava agencije sa Malte u desetinama miliona… Posle tri ispunjene stavke finaliste LŠ, četvrta je morala da se bolje preispita i tu je “stara dama” izgubila strpljenje.

5. Tanguj Ndombele, Olimpik Lion – Totenhem Hotspur (60 miliona evra)

“Pevci” su doveli iz francuskog velikana veznjaka koji je upisao čak 23 asustencije, na to i osam golova protekle sezone. Najskuplja akvizicija za tim Maurisija Poketina tokom leta, koji je u samom kraju prelaznog roka pridodao Đovanija Lo Selsa iz španskog Betisa i Roberta Sesenjona iz Fulama.

4. Žoao Konselo, Juventus – Mančester Siti (65 miliona)

Šampion Ostrva uvek ima nekog da kupi. Portugalac je stigao na “Etihad” za 10 miliona veći iznos od procenjene vrednosti.  Desna strana će sada biti mnogo jača, pošto Danilo nije ispunio očekivanja. U razmeni desni bek za desnog beka sa portugalskog govornog područja, Brazilac odlazi na Apenine za skoro 35 miliona evra.

3. Rodri, Atletiko Madrid – Mančester Siti (68 miliona)

Črstina Atletika je izgubila odlaskom zvučnih imena poput Lukasa Ernandeza, Dijega Godina i ovog momka. Rodri je najzvučnije pojačanje “Građana”. Zadnji vezni fudbaler je za razliku od Konsela došao 10 miliona ispod procenjene cene.

2. Nikolas Pepe, Lil – Arsenal (78 miliona)

Ubedljivo najskuplje pojačanje “topdžija”. Francuzi su uvek rado viđeni u dresu Arsenala, još od vremena Hajberija i prvih dana Arsena Vengera. Pepe, Francuz poreklom iz Obale slonovače će se pridružiti tamoputom tandemu Lakazet-Obamejang, ubitačnom po mnoge golmane širom Evrope.

1. Hari Megvajer, Lester – Mančester Junajted (86,7 miliona) 

Zanimljivo da je najskuplji prelazak bio englesko-engleska kombinacija. Još štoper. Junajted je protekle sezone imao jednu od najlošijih, ako ne i najbušniju odbranu u ligi. Igrač Megvajerovog kvaliteta im je preko potreban, zato su ga i platili “suvim zlatom”.

Od preostalih valja spomenuti bivšeg saigrača Luke Jovića iz Ajntrahta Sebastjana Alera u Vest Hemu, Votfordovo probijanje klupskog rekorda za Ismalija Sara, odlazak Osmana Van-Bisake iz Kristal Palasa u Junajted i Čelsijev otkup Matea Kovačića iz Real Madrida.

 

 

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here