Pexels
Ilustracija

Zimi obično više posežemo za nečim toplim i kremastim, a to često znači i kaloričnim. Ipak, postoje namirnice koje će zadovoljiti žudnje, a dobre su za varenje.

Uz takve namirnice neće biti teško da održite zdrav način ishrane, ali i aktivan način života.

Ovsene pahuljice

Ovsene pahuljice ne samo da su veoma zdrave, već i veoma ukusne i jednostavno se pripremaju. Najčešće su sastavni deo kaša i raznih smutija.

Bogate su vlaknima koja podstiču rast dobrih bakterija u sistemu za varenje. Takođe, ovsene pahuljice usporavaju varenje hrane, a samim tim ste nakon njih i duže siti.

Lanene semenke

Lanene semenke takođe su pune vlakana, probiotika i prebiotika koje telo razlaže i obezbeđuje dobre bakterije za digestivni sisitem.

Suve šljive

Suve šljive prepune su netopivih vlakana zbog kojih varenje postaje redovnije. Takođe, netopiva vlakna sprečavaju iritaciju creva.

Orasi

Orasi nisu samo ukusni, oni su dobri za varenje i za zdravlje kardiovaskularnog sistema. Nezdrave grickalice zamenite orasima, imaćete višestruku korist.

Suvo grožđe

Suvim grožđem možete da resetujete svoj sistem za varenje. Netopiva vlakna savršena su za poboljšanje crevne flore, a potpomažu i rast dobrih bakterija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here