Pixabay.com

Kada je reč o seksu, teško je biti u potpunosti iskren. Možda je bolelo, možda partner nije ispunio njena očekivanja, možda nije doživela orgazam…

Postoji puno faktora koji polni odnos mogu pretvoriti u katastrofu ili ga barem pokvariti.

Da bi izbegle neugodnosti, žene se neretko pretvaraju da je sve bilo super iako ponekad nije tako. Male bele laži tada poprave stvar, barem do te mere da se odnos između partnera ne promeni na gore ili da nekome od njih ne padne samopouzdanje.

Poznata seks kolumnistkinja Nadija Bokodi imala je prilike u svojoj karijeri da razgovara s velikim brojem žena i sada je nabrojala najčešće laži kojima se one služe kada ne žele da povrede partnera.

1. Glumljenje orgazma

Iako Nadija tvrdi da je većina žena barem jednom odglumila orgazam, kaže kako još nije naišla na muškarca koji može da prepozna glumu. Ona, ipak, poziva žene da ne prave predstavu od seksa i okanu se glume kako bi lakše došle do cilja, posebno u dugim vezama.

– Iako je lažiranje delotvorna taktika za okončanje lošeg seksa, ova laž širi “virus” poznat pod nazivom “muškarci misle da su bogomdani u krevetu” – ističe Bokodi.

2. Čudesna veličina

Prirodno je kad žena želi da pohvali partnera u krevetu, ali “tako ti je velik” laž je stara koliko i ljudi, smatra Nadija. Objašnjava da žene češće koriste ovu taktiku na muškarcima koji su opterećeni veličinom svog penisa, kojima je potrebna stalna potvrda da bi se osećali dobro.

– To su isti oni muškarci koji su uvereni da je veličina penisa povezana s mogućnošću da ženu dovedu brzinski do orgazma. Oni nemaju stvarno znanje o putu do ženskog zadovoljstva – kaže ova kolumnistkinja, koja je svojevremeno priznala da je bila zavisna od seksa. Početkom 2020. jedna je velika studija pokazala da žene preferiraju velike penise u aferama za jednu noć, dok su u dugoročnim vezama zadovoljnije onim prosečnim.

3. Pretvaranje da su neiskusne

Ovo je slično glumljenju orgazma i služi povećanju ega partnera, naročiuto onih koji se teško nose s činjenicom da je partnerka imala više iskustva od njega samog.

– Ako misle da nemamo s kim da ih uporedimo, osećaju se bolje – objašnjava Bokodi.

4. Iskradanje da bi oprale zube ili se istuširale

Ova je laž česta kada je žena bila blizu vrhunca, a partner joj ga ipak nije pružio, već je završio. Tom taktikom se služe iskusne žene kako bi dobile minut i “postarale se za same sebe” u privatnosti kupatila.

5. “Imam nizak libido”

Iako vremenom može doći do promena u libidu, žene često koriste ovaj izgovor u vezama koje ih ispunjavaju, ali nisu seksualno nabijene, odnosno seks i nije baš nešto ili su ušle u dosadnu rutinu.

– Kada žena kaže suprugu da joj je libido nikakav, ona najčešće želi predah i zaista joj nije do seksa s njim, već zna da će lakše do vrhunca doći sama –  zaključuje Nadija Bokodi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here