Peta žrtva nevremena u Italiji

0

Italiju je u poslednjih mesec dana pogodilo više talasa lošeg vremena
 

Vatrogasci su jutros našli beživotno telo jednog 38-ogodišnjeg radnika komunalnih službi blizu poplavljenog mlina u Moskacanu, jugoistočno od Milana, gde je pokušavao da spreči prodor vode do obližnjeg restorana.

 

Nešto severnije vatrogasci su takođe pronašli telo jednog sedamdesetogodišnjaka koji je pao u jezero dok je pokušavao da pričvrsti svoj brod u luci Ispra.

 

Od početka nedelje u klizištima već su nastradale dve starije osobe u Liguriji, i jedna u Krevakuoreu blizu Torina.

 

U Milanu reke Seveso i Lambro izašle su iz svojih korita i poplavile ulice i stanicu Garibaldi. Iako je kiša danas stala šezdesetak škola je i danas zatvoreno iz predostrožnosti.

 

Civilna zaštita brine danas zbog nivoa reke Po koja prolazi kroz sever Italije koji je iznad nivoa za uzbunu. Najviši nivo reke očekuje se u petak sredinom dana posebno u Parmi i Paćenci.

 

Italiju je u poslednjih mesec dana pogodilo više talasa lošeg vremena, sa obilnim kišama koje su izazvale poplave i klizišta. U tim nevremenima stradalo je četvoro ljudi.

 

Prošle nedelje nekoliko većih gradova među kojima i Rim naredili su zatvaranje škola zbog rizika od poplava, dok je Sicijiju zhvatio mali mediteranski uragan koji je izazvao samo materijalne štete.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here