Odigrane su četiri utakmice nemačke Bundeslige, a nastupila su tri predstavnika ove zemlje u Ligi šampiona.

Šampion Bajern dočekao je Ajntraht iz Frankfurta i slavio sa 5:0. Tako su Bavarci u tri poslednje sezone timu iz Frankfurta davali po pet golova na “Alijanc areni“. Treba reći i da su primili pet komada prošle sezone u Frankfurtu, a taj poraz koštao je posla Nika Kovača i na klupu Bajerna doveo sadašnjeg, više nego uspešnog, trenera Hansija Flika. Prva tri gola za Bajern postigao je Robert Levandovski, trenutno najbolji svetski strelac. Poljak je tako postigao već deset golova, polse samo pet odigranih kola, što je fantastičan prosek od dva gola po meču. Goste su dokusurili Liroj Sane i Leon Gorecka.

I pored sjajnih partija Bajern još nije na vrhu, pošto čelo tabele ljubomorno čuvaju “bikovi“ iz Lajpciga. Oni su danas teškom mukom stoigli do tri boda protiv Herte, tima koji mnogo bolje igra na strani nego na svom stadionu. Berlinci su poveli posle brze kontre i pogotka Kolumbijca Kordobe u 8. minutu, ali je samo tri minuta kasnije francuski štoper Upamenkano izjednačio posle gužve u kaznenom prostoru. Gosti su u nastavku igrali sa čovekom manje u polju, pošto je zbog dva žuta kartona, u kratkom intervalu, isključen Holanđanin Zifuik. Brojčanu prednost domaći su iskoristili petnaestak minuta pre kraja, kada je Sabicer pogodio sa bele tačke. Prethodno je Kordoba skrivio penal.

Mnogo preokreta viđeno je u Majncu, a na kraju su bodove odneli gosti iz Menhengladbaha. Golom kapitena Štindla povela je Borusija u 15. minutu, ali je domaćin sa dva gola Francuza Matete preokrenuo do poluvremena. U nastavku je Menhengladbah izjednačio golom Hohmana sa “kreča“, pošto je jedan fiudbaler domaćih igrao rukom, da bi Ginter obezbedio tri boda gostima u 83. minutu, a Majnc ostavio na začelju bez osvojenog boda.

Najmanje uzbuđenja bilo je u Berlinu gde su Union i Frajburg miroljubivo podelili po bod. Sve vredno pažnje izdešavalo se od 34. do 36. minuta prvog poluvremena. Prvo je Grifo preciznim udarcem postigao gol za Frajburg, a samo dva minuta kasnije poravnao je Endriš, šutom sa ivice kaznenog prostora.

Bundesliga, 5. kolo:

Bajern – Ajntraht 5:0 (2:0)
Levandovski 10, 26, 60, Sane 72, Musijala 90
Majnc – Borusija Menhengladbah 2:3 (2:1)
Mateta 23, 36 – Štindl 15, Hofman 75p, Ginter 83
Lajpcig – Herta 1:1 (1:1)
Upamekano 11, Sabicer 76p – Kordoba 8
Union – Frajburg 1:1 (1:1)
Andrič 36 – Grifo 34
18.30 Borusija Dortmund – Šalke

Nedelja:
15:30 Volfsburg – Arminija
18:00 Verder – Hofenhajm
20:30 Bajer – Augzburg

Petak:
Štutgart – Keln 1:1 (1:1)
Mangala 1 – Andreson 23p

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

sofa_embed(‘sofa-standings-embed-42-28210’, window);

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here