FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/
Petar Petković

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ne samo da neće da formira ZSO, već sad govori da je to detinjast zahtev Beograda.

Time se najotvorenije ruga srpskom narodu, ali i Briselskom sporazumu, pokazujući bahato da niko ne može da ga natera da poštuje preuzete obaveze, naveo je Petković.

“Hoće li iko iz EU da reaguje na ovakvo Kurtijevo šegačenje sa Briselskim sporazumom i pravima Srba?!”, objavio je Petković na Fejsbuku.

Prema Petkovićevim rečima, jasno je da su za Kurtija zaštita života i prava Srba detinjasti zahtevi, pa zato, kako kaže, nije ni čudo što je juče Rosu policija maltretirala decu u vrtiću u Leposaviću, porodicu Petrović u Velikoj Hoči, a zatim i ceo grad Kosovsku Mitrovicu koju su dugim cevima pokušali da blokiraju i okupiraju.

Kurti je danas u kosovskoj skupštini, između ostalog, rekao da “Beograd postavlja detinjasti zahtev u vezi sa ZSO”.

– Beograd nam to radi, postavlja detinjasti zahtev, ne sluteći šta će se desiti ako se ovo prvo primeni u Srbiji. U dijalogu ne samo da sam tražio da budemo ravnopravni, da Kosovo bude jednaka strana, a ne subjekt. Istovremeno sam ovim pristupom zadržao ravnopravnost jer sam rekao da svaki zahtev mora imati formu principa – istakao je Kurti.

1 COMMENT

  1. Они неће реаговати,јер Србија не чува своју земљу.Као хрвати са Олујом.А кад Србија крене,е онда ће дјеловати.И увијек против Србије.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here