Petrović: Srbi u Vladi Kosova ako se ispune određeni uslovi

0

Uslovi Srpske liste nisu ni tajni, ni neprihvatljivi: Slobodan Petrović
 

Petrović, koji je na izborima 8. juna osvojio poslanički mandat na Srpskoj listi, kazao je u Prištini da će učešću Srba u izvršnoj vlasti Kosova prethoditi Platforma Srpske liste koja sadrži određene uslove koji, kako je ocenio, nisu ni tajni ni neprihvatljivi.

 

"Još ranije smo sačinili platformu koja sadrži uslove koji su važni za naše učešće u izvršnoj vlasti Kosova uz podršku Vlade Srbije, naše garancije i garancije budućeg premijera Kosova. Ti naši uslovi ne znače klasičnu političku trgovinu. Nije, dakle, reč samo o broju ministarstava nego je reč o zahtevima koji se odnose na interese srpske zajednice na Kosovu", kazao je Petrović za agenciju Beta.

 

Prema njegovim rečima, platforma sadrži predloge za rešavanje pitanja određenih privatizacija, formiranje i pravilno funkcionisanje Zajednice srpskih opština i pitanje povratka raseljenih.

 

Petrović je kazao da povratak raseljenih treba da se odvija uz punu podršku Prištine, Beograda i međunarodne zajednice.

 

Kako je kazao platforma je vezana i za pitanja carine, policije, kao i za pitanje adekvatnog učešća Srba u institucijama Kosova što se odnosi i na rešavanje pitanja rezervisanih mesta za predstavnike srpske i drugih manjinskih zajednica u Skupštini Kosova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here