Petrović: Sve je spremno za vakcinaciju školske dece

0

"Sve je spremno za početak vakcinacije školske dece, jer su oni sada na redu da prime vakcinu, a očekujemo da će njihova imunizacija trajati najmanje do kraja januara", kazao je Petrović, koji je i koordinator za vakcinaciju.

 

Petrović je Tanjugu rekao da će vakcinacija dece školskog uzrasta biti organizovana u školskim dispanzerima pri domovima zdravlja uz obavezno prisustvo roditelja. On je podsetio da su škole imale zadatak da dostave materijale roditeljima, u kome su sadržane osnovne informacije o virusu A H1N1 i vakcinaciji i da je to već učinjeno.

 

Petrović je kazao da se taj materijal može naći i u školskim dispanzerima i dodao da su tokom današnjeg dana dispanzerima dostavljene i vakcine. "Očekujemo da bi oko 100.000 dece najviše ovom isporukom moglo da se vakciniše", kazao je Petrović i naglasio da se 23. januara očekuje nova isporuka vakcina.

 

Na pitanje da li se očekuje ponovno zatvaranje škola ukoliko se ne odazove dovoljan broj dece, on je kazao da to zavisi od intenziteta kliničke aktivnosti virusa i njegove cirkulacije u populaciji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here