Petsto pariskih vatrogasaca koji su gasili požar u Notr Damu biće gosti Pari Sen Žermena

0
EPA/Christophe Petit Tesson
Vatrogasci su kao nacionalni junaci Francuske onomad primljeni kod predsednika Makrona

Junaci Francuske pozvani na ligaški meč s Monakom na Parku prinčeva u nedelju, a oba tima će na dresovima istaći koliki je značaj prestoničke katedrale.

U 33. kolu francuskog šampionata važeći prvak Pari Sen Žermen ima još jednu priliku da najzad i teoretski potvrdi da je ubedljivo najbolji tim u zemlji svetskog prvaka. Za to mu je, i uprkos debaklu u gostima kod Lila (5:1) u prošlom kolu, dovoljan i bod protiv Monaka, šampiona iz pretprošle godine, koji se još nije načisto izbavio pri dnu tabele.

Prva utakmica na Parku prinčeva posle požara koji je gutao Nort Dam proći će u znaku čuvene katedrale, jednog od simbola Pariza. “Sveci” su rešili da odaju počast prestoničkim vatrogascima koji su se bespoštedno borili s vatrenom stihijom da spasavaju što se spasti moglo. Njih 500 biće posebni gosti na utakmici.

I Pari Sen Žermen i Monako imaće na licu dresa, uz klupske ambleme, znak Notr Dama. Prvak ga je dao i u prodaju u svojim dućanima, a cena mu je 10 evra. Sav prihod ići će za obnovu katedrale. Monako je silueti Notr Dama dodao Svetu Devotu, zaštitinicu Kneževine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here