Pevačica Fejtful: Džima Morisona je slučajno ubio moj partner i diler

0

Američka pevačica Merijen Fejtful

Merijen Fejtful izjavila je za časopis da je Žan de Bretej, njen tadašnji partner koji je snabdevao heroinom muzičare, iz nehata ubio pevača kojem je prodavao taj narkotik.

 

Morison je 3. jula 1971. godine pronađen mrtav u jednom stanu u Parizu. Tačan uzrok njegove smrti nije nikada utvrđen pošto nije urađena obdukcija.

 

Nerazjašnjene okolnosti njegove smrti i tajna sahrana u Parizu bile su predmet beskrajnih glasina o mogućoj  zaveri protiv njega i da je pevač sam režirao svoju smrt.

 

Merijen Fejtful se seća da je na dan njegove smrti osećala da nešto nije u redu s Morisonom i da je De Bretej otišao da ga poseti.

 

"Intuitivno sam osećala tog dana da nešto nije u redu s Morisonom. De Bretej je otišao da ga poseti i ubio ga. Sigurna sam da to nije bilo namerno uradio. Heroin je sigurno bio mnogo jak i umro je. Niko nije to mogao da potvrdi, a ljudi iz njegovog okruženja su svi mrtvi osim mene", rekla je pevačica.

 

De Bretej je posle Morisonove smrti otišao u Maroko, gde je iste godine umro od prekomerne doze heroina.

 

Tačan uzrok njegove smrti (u 28. godini života) nikada nije utvrđen pošto nije urađena obdukcija
 

Džim Morison (1943-1971) smatran je za jednog od najharizmatičnijeg pevača u istoriji rok muzike. Autor je nekoliko knjiga pesama, kratkih dokumentarnih filmova i muzičkih spotova. Morison je sebe prvenstveno smatrao pesnikom, što i piše na njegovom nadgrobnom spomeniku. Sahranjen je na čuvenom groblju Per Lašez u Parizu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here