EPA/Facundo Arrizabalaga
Dua Lipa

Pop zvezda Dua Lipa istakla je da su društvene mreže plodno tlo za mržnju i uvrede.

Ona je u razgovoru za “BBC Breakfast” pozvala korisnike da se lepše ophode jedni prema drugima putem interneta i to za opšte dobro zajednice. “Ima dana kada uopšte ne čitam komentare. S druge strane, ima i onih dana kada se možda osećam malo ranjivije i tada krenem u potragu za stvarima koje ne želim da vidim”, rekla je ova 24-godišnjakinja voditeljki Luis Minčin.

I druge popularne mlade zvezde poput Selene Gomez nedavno su izrazile zabrinutost zbog obrazaca ponašanja na društvenim mrežama, a glumica je opisala takvo ponašanje strašnim za svoju generaciju na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu.

Prošlog meseca je Dua Lipa, čije ime na albanskom jeziku znači “ljubav”, pozvala na bolju zaštitu mentalnog zdravlja u kreativnoj industriji, prenosi klix.ba. Sada je priznala i to da joj je još uvek zabavno i korisno da koristi “neverovatne” platforme poput Twittera i Instagrama, ali je podvukla kako se povremeno odjavi jer joj, kako navodi, bezlični trolovi izazivaju uznemirenost.

– Smatram da društvene mreže mogu da budu neverovatan alat i može biti zabavno deliti stvari, ali je istovremeno poligon za mržnju i uvrede. Ljudi se osećaju kao da mogu reći šta god im je na umu, jer se kriju iza ekrana – dodala je.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here