Pevalo se kao nekad na slavama

0

Drugari: Ljubiša Simić sa decom koja su recitovala pesme
 

Domaćini ovogodišnje slave Bojan Marković i Jovan Knežević bili su poslovnim i zdravstvenim razlozima sprečeni da obave ovu časnu dužnost, pa su se toga prihvatili Dalibor Sladojević i Ljubomir Blagojević. Slavski kolač pripremila je Jelena Marković, a Verislav Đukić predsednik društva kaže da će verovatno sledeće godine slavski domaćini biti Marković i Knežević.
 

Slavska obeležja osveštao je protonamesnik Marinko Radmilo, a onda se uz večeru odvijao zanimljiv program.
 

Drugovi iz gimnazije

Zanimljivo da su se Ruža Mijović i Mirko Tasić, oboje učenici gimnazije iz Prizrena, kojim je srpski jezik i književnost predavao isti profesor, prvi put sreli u Nirnbergu, posle nekoliko decenija od završetka gimnazije.

"Zbog lošeg vremena nisu nam došli najavljeni gosti iz Minhena i Štutgarta, ali su zato stigli Ljubiša Simić predsednik udruženja ‘Sedmica’ iz Frankfurta i članica ovog društva Ruža Mijović. Mi smo pripremili grupu učenika koja je recitovala pesme za decu Ljubiše Simića, pa se prijatno iznenadio i naš gost iz Frankfurta, ali i svi prisutni. U drugom delu rodoljubivu poeziju čitali su Ruža Mijović i Mirko Tasić iz Hofa, koji je bio i na našoj prošlogodišnjoj slavi. Oboje su govorili pesme posvećene Kosovu i Metohiji i oduševili su sve prisutne", kaže Verislav Đukić.
 

Završnica ovog slavskog okupljanja i druženja naših inženjera i tehničara iz Srednje Franačke pripala je pesmi i to onoj srpskoj, izvornoj i narodnoj. Gosti na slavi pevali su pesme bez muzičke pratnje, pa je sve ličilo na davno prošlo vreme kad se na slavama u otadžbini pevalo bez muzičke pratnje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here