Pežo-Citroen se vraća u Ameriku

0

U planu je i novi produkcijski model čiji će dizajn biti zasnovan na konceptu DS Divine, koji je imao premijeru na sajmu automobila u Parizu
 

Za razliku od prethodnog puta, PSA u Americi neće biti prisutan sa svojim tradicionalnim automobilskim markama (Pežo i Citroen), već sa luksuznim brendom DS, koji će se izdvojiti iz Citroena.

 

Izvršni direktor DS-a, Ives Bonefont, izjavio je u intervjuu datom magazinu Autonews Europe da bi ta premijum marka trebalo da stigne u SAD nakon 2020. godine.

 

Ekspanzija na američko tržište deo je strategije koja predviđa da DS postane poseban globalni brend, u okviru kompanije PSA. Prvi koraci na tom putu načinjeni su jačanjem ove automobilske marke u Kini.

 

Pežo se povukao sa tržišta SAD 1991. nakon veoma loše prodaje modela 405 u toj zemlji. Citroen je odsutan još duže, s obzirom da je organizovana prodaja prestala 1974, mada je početkom devedesetih u Sjedinjene Države stigao manji broj primeraka modela XM.

 

Bonefont je rekao da je u planu otvaranje prodajnih salona DS automobila u 200 velikih gradova širom sveta. Na severnoameričkom tržištu bilo bi izgrađeno 30 prodajnih objekata, od čega 20 u SAD.

 

Među modelima koji će stići u salone posle 2020. biće naslednici aktuelne generacije Citroena DS3, DS4 i DS5, kao i limuzina DS 5LS i krosover DS 6WR, koji su dostupni u Kini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here