Pijetlović: Dočekao sam svojih pet minuta

0

Veliki podstrek za nastavak karijere: Gojko Pijetlović
 

"Fantastičan je osećaj, nadam se da će se ponoviti još koji put. Nadam se da ćemo nastaviti sa osvajanjem medalja, što smo prekinuli prošle godine, ali ove godine se videlo da je to bio samo jedan loš momenat. Vratili smo se tamo gde pripadamo, a to je vrh", rekao je Pijetlović novinarima u Beogradu.

 

Vaterpolisti Srbije su danas ispred Gradske skupštine u Beogradu zajedno sa nekoliko hiljada navijača proslavili osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. Srbija je u finalu savladala Mađarsku sa 12:7. Pijetlović koji je prvi put bio prvi golman reprezentacije, proglašen je za najboljeg golmana turnira.

"Srbija je uvek imala fantastične golmane. Neću o sebi govoriti puno, ali mi je drago što sam nastavio tu tradiciju. Srbija uvek ima dva odlična golmana i samo ući u reprezentaciju kao golman je značajno", rekao je on.

 

Jedan od najuzbudljivijih mečeva na šampionatu Evrope Srbija je odigrala protiv Crne Gore u polufinalu i uspela da preokrene rezultat i pobedi.

"Selektor nam je na poluvremenu rekao samo tehničke stvari, ništa drugo. Držali smo svoju igru i znali smo da ćemo se vratiti u meč, da ćemo doći u priluku da izjednačimo. Igrali smo agresivnije druge dve četvrtine, oni su pali, slabije su igrali. Crna Gora je fantastiočna ekipa, mesto im je među četiri ekipe", kazao je
Pijetlović.

 

"Ta utakmica protiv Crne Gore je nekako ostala ljudima najupečatljivija, mada je po meni utakmica sa Mađarima… Dobiti Mađare ovako na Margit Sigetu slobodno možemo da kažemo da je to bila utakmica Nemačka – Brazil sa Svetskog prvenstva u fudbalu", dodao je on.

 

Naredno Evropsko prvenstvo biće kroz dve godine u Beogradu, a Pijetlović se nada da će Srbija osvojiti i treću titulu uzastopno.

"Triling bi bio istorijski uspeh. To bi bilo fantastično. Na tom takmičenju ćemo mi biti favoriti i na nama će biti breme favorita kao sada Mađarima, ali se nadam da ćemo moći da se nosimo sa tim", kazao je Pijetlović.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here