FSS
Dragan Stojković Piksi

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković izašao je pred javnost uoči odlučujućih utakmica za plasman na Mundijal u Kataru.

Kao uvertira za “finale” sa Portugalom u Lisabonu, “Orlovi” će imati susret sa Katarom na stadionu “Rajko Mitić”, dok će naš največi rival gostovati u Dablinu selekciji Irske.

Zato su pred novinarima bili selektor Stojković i štoper Stefan Mitrović.

Prvi je reč uzeo Stojković.

– Očekuju nas dve potpuno drugačije utakmice. Katar je u takmičarskom smislu nevažan, ali želimo da nastavimo da igramo lep fudbal, pobedimo i na najbolji način napravimo uvertiru za Portugal. Pošto nemamo pritisak, dobiće šansu igrači koji do sada nije dobili veliku minutažu. Moramo da budemo pametni.

On je najavio da će Luka Jović dobiti priliku, ali nije želeo da otkrije da li od prvog minuta.

– Mi nemamo rezervni tim. Ne delim igrače na prvi i drugi tim, već da svi mogu da odgovore zadacima.

On je potvrdio da neće moći da računa na Darka Lazovića i Filipa Đuričića zbog povreda.

– Oni su se vratili u klubove jer je ustanovljeno da ne mogu da se oporave do nedelje. Moj posao je da pronađem rešenje za desni bok i pronaćiću ga. Ostatak tima je OK, atmosfera je dobra i uživaju u treningu – dodao je selektor.

Pravi recept je igra sa Katarom u Debrecinu kada je Srbija slavila 4:0.

– Ispunjen sam bio načinom igre, a rezultat je mogao da bude veći ili manji… Nebitno. Nemamo šta više da tražim od toga. Ne zanima me da li će biti motivisani za Katar, nikakav problem. Ipak, verujem da hoće.

Govorio je i da li će gledati meč Irske i Portugala u Lisabonu.

– Kad bi Irska mogla da dobije Portugal bilo bi idealno. To nije nemoguće. Očekujem da pogledam tu utakmicu, to mi je opis posla. Šta bismo radili a da ne gledamo tu utakmicu? Ne očekujem ništa specijalno. Mi smo najvažniji, ime protivnika ništa ne menja. Valjda je to svima jasno – zaključio je selektor.

Pričao je Stefan Mitrović o predstojećoj akciji.

– Otkad je Piksi došao na čelo Srbije uvek je apostrofirao napadački fudbal, na gol više, zato smo ih primali nešto više. Bitno je da zadržimo ‘nulu’ protiv Katara, ali još više da ostvarimo novi dobar fudbal i dođemo do dobrog rezultata.

Pobeda nad Katarom je bitna zbog samopouzdanja.

– Svi živimo za nedelju. Verujem da ćemo moći da odgovorimo na zadatke, svi do jednog. Prethodno imamo Katar da damo sve od sebe kako bismo sa pobedom otišli za Lisabon. Svaka utakmica je bitna, ulazimo maksimalno i to je ono što smo od početka postavili ispred sebe. Ako odemo sa pobedničkom atmosferom u Portugal biće nam lakše – rekao je defanzivac Hetafea, uz nadu da će sa tribina biti velika podrška.

Nećemo potceniti Katar i nemam sumnju u to, kaže Mitrović.

– Odradićemo posao kako se od nas očekuje. Ispratićemo rezultat iz Irske, ali gledamo sebe. Šta će uraditi ne treba da nam opterećuje. Uradićemo sve da uradimo do krajnjeg cilja – dodao je.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here