EPA/Ali Haider
Dragan Stojković

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalera Srbije, poručio je posle poraza od Brazila (2:0) na otvaranju Mundijala da bi izbila revolucija u zemlji da nije poveo trojicu fudbalera koji su imali problema sa povredama.

Piksi je apostrofirao da ekipa nema čemu da se nada bez tri udarne igle, kao i da je postojao problem sa zdravstvenim stanjem Aleksandra Mitrovića, Filipa Kostića i Dušana Vlahovića.

Na konkretno pitanje da li je sve to uticalo na ekipu, Dragan Stojković je odgovorio:

– U svakom slučaju jeste. Nisam nešto impresioniran bio igrom Brazila u prvom, ali su u drugom iskoristili naše mane. Teško je napraviti bilo šta protiv njih. Da nisam poveo trojicu povređenih, bila bi revolucija u Srbiji. Nadam se da će se odmoriti i biti spremni – rekao je selektor.

– Mi smo negde bili u egal poziciji u prvih 45 minuta. Nisam nešto video da su oni bili dominantniji. Ono što je za nas porazno je što smo u drugom poluvremenu fizički pali što Brazil zna da kazni, ima dobre igrače i kazniće vas zbog toga – dodao je on.

Obećali ste da će Srbija biti ponosna, ali ste izgubili. Šta ćete uraditi uoči narednih mečeva?

– Moraćete da vidite drugačiju Srbiju. Večeras nisam mogao da prepoznam naš tim. Sa puno problema smo došli u Katar, imamo puno povreda, igrača koji su udarne igle i to je tako. Moramo to da prihvatimo – rekao je Stojković.

Šta je problem sa povređenim igračima?

– Moraćemo dobro da razmislimo, da izvagamo uoči sledeće utakmice. Moraće da igraju. Pričao sam sa igračima, dobio sam informacije da je sve okej, ali očigledno nije sve okej. Nemamo magične doktore koji će rešiti sve u dva dana s povredama. Da su mi igrači bili zdravi sve bi bilo drugačije – zaključio je Piksi.

6 COMMENTS

  1. Mister Piksi, badava kukaš. Kažeš da bi bio veliki problem da nisi poveo trojicu povređenih, pitam te zašto nisi poveo najboljeg što trenutno Srbija ima, naravno mislim na magičnog Katajia. Problem je što si se uplašio da te magični Katai ne nadmaši jer on danas mnogo bolje igra nego što si ti igrao na vrhuncu tvoje karijere. Sa Magikom bi danas bila sasvim drugačija priča.

  2. Ne bi se slozijo sa izjavama Piksija desila nam se stara bolest bolje receno bruka nisam strucnjak igrao sam fudbal veliko cudo da profesionalni igraci ne daju loptu na vrijeme sto je mnogo vazno vuku loptu do kriticnog momenta i onda je poklone protivnickoj strani. Da sam trener Mitrovic nikada nebi igrao za drzavni tim taj ne trci cijelo vrijeme igramo sa igracem manje to je veliko opterecene za cijelu ekipu takav igrac ne treba ekipi

  3. Samo da proverim sa ovim nesudjenim selektorima, jel Srbija sinoć izgubila utakmicu od Zimbabvea?
    Ili je Srbija u prvom poluvremenu totalno ugasila sa pravom tako nazvan magični i veoma motivisan Brazil i tek u drugom poluvremenu, nakon otvaranja i kretanja u ofanzivu, primila golove? Sve to nakon nekoliko očiglednih sudijskih propusta da makar upozori Brazilce zbog izuzetno grube igre, a kamoli da im dodeli po neki karton.
    I šta uopšte godpoda selektori misle, ko su Srbi, a ko je Brazil u fudbalu?
    Hajde o’ladite malo. Dok su momci imali snage, odigrali su majstorsku utakmicu. Kada je snaga popustila, onda je meč pripao Brazilu.
    Možemo biti ponosni na naš tim, taj isti tim koji je pre ne mnogo vremena pobedio Portugal u Lisabonu.
    Samo učešće na mundijalu je već fantastičan uspeh, sve ostalo je šlag na torti.

    • Sve ste to dobro napisati. Ucesce na SP je velika stvar,ali treba biti i kriticar i ne davati sebi veliku vaznost da vise nista nije bitno.Bitno je i treba da prodjemo grupu poraz od Brazila je zasluzen , igrali smo u strahu i onu nasu igru da bude 0:0.

  4. Svako sp mi imamo taktiku kao pre 100 godina jedna spica bunker nikakv napad iza dodavanje i gol. I sve izgubimi pitajte se zasto, bez obzira ko je trener.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here