Foto: MN Press
Dragan Stojković Piksi

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi započeo je “Operaciju Katar 2022”.

Piksi je objavio spisak od 30 imena za start kvalifikacija za Mundijal u Kataru, na kome ima nekoliko iznenađenja.

Među njima su povratnici kao što su Marko Petković (TSC), Milan Gajić (Crvena zvezda), Nenad Krstičić (AEK), Andrija Živković, “sveža krv” poput Ivana Ilića i Uroša Račića, a nema dosadašnjeg kapitena Aleksandra Kolarova.

Takođe, ni Luke Milivojevića i Adema Ljajića, kao što je najavljeno, ali ni Uroša Đurđevića, iako su postojale indicije…

– Posle ozbiljne i temeljne analize koju sam sproveo sa svojim saradnicima, na osnovu kriterijuma koji su za nas važni i relevantni, odlučio sam da za predstojeće tri utakmice u kvalifikacijama za SP Кatar 2022 pozovem ovu grupu igrača. Na spisku se nalazi 30 imena što predstavlja proširenu listu – rekao je Stojković za sajt FSS.

Napomenuo je i da se nije odrekao nijednog igrača koji konkuriše.

– Hoću da naglasim da se nisam odrekao ni jednog igrača, da postoji jedna veća grupa potencijalnih reprezentativaca koje pratimo i svima su vrata otvorena, uz napomenu da su Matija Nastasić i Mijat Gaćinović u fazi oporavka od povrede – izjavio je Stojković.

Srbija 24. marta čeka Republiku Irsku, tri dana kasnije Portugal, a poslednjeg dana u mesecu igra u Bakuu sa Azerbejdžanom.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here