Foto: MN Press
Dragan Stojković Piksi

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi pričao je o sjajnom startu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, štoperima i napadačima.

Srbija je pod vođstvom Stojkovića osvojila sedam bodova u prve tri utakmice u borbi za plasman u Katar 2022.

“Orlovi” su preokrenuli protiv Irske (3:2), remizirali sa Portugalom posle dva gola zaostatka (2:2), a potom savladali i Azerbejdžan (2:1).

– Zato što smatram da ćemo se sa Portugalijom boriti za prvo mesto, verujem da do njega možemo da stignemo. Takav sam. Začudim se kad mi neko kaže: ‘Pazi, previše si optimista’. Gledam i pitam se šta bi trebalo da radim kao trener. Da budem pesimista? Da kažem: ‘Ljudi, ako izgubimo 0:2 nemojte da zamerite, jer oni su mnogo jaki!?’ Čoveče Božiji, to ne mogu da razumem! Ne razumem tu retoriku. Gubitničku. Kakve veze ima. Francuska u Parizu, Portugalija u Lisabonu. Šta, nepobedivi su – rekao je Stojković u intervjuu za “Sportski žurnal”.

Kao i u prethodnih desetak utakmica, Srbija je opet imala dosta problema zbog grešaka u odbrani, ali Stojković ima veliki potencijal u timu. Najviše se očekuje od mladih Strahinje Pavlovića i Nikole Milenkovića.

– Mali Pavlović je mlad i pred njim je lepa perspektiva. Videćemo kako će se razvijati, ali ne vidim razlog da zastane negde, da poleti. Ako poleti, iščupaću mu uši, jer to ne sme da radi. Vidim da je ozbijan momak. Milenković je, takođe, lepo godište, igra u velikoj i teškoj ligi. Naravno, trebalo bi i on još dosta da uči, ima sitnica na kojima ćemo morati da poradimo, ali je strahovit potencijal.

Uprkos oscilacijama, vrlo bitan faktor u odbrani je iskusni Stefan Mitrović, junak remija sa Portugalom, a Stojković na raspolaganju ima još nekoliko zanimljivih imena, nekoliko i u redovima beogradskih “večitih”.

– Mitrović ima 32 godine, trebalo bi videti kakva je situacija sa Nastasićem, Veljkovićem, Spajić je tu, Svetozar Marković je vrlo interesantan momak, Milunović je iskusan, mali Pankov pokazuje. Gledao sam protiv Milana, ne našu ligu. Trebalo bi da se dokazuju, da ne prave gluposti. Da zaborave instagrame i ostale budalaštine, jer im to u karijerama nije bitno.

Koliko je Mitrović bitan pokazuje i to što je on zamenik kapitena Dušana Tadića, iako je javnost očekivala da to bude njegov prezimenjak Aleksandar, najbolji strelac u istoriji reprezentacije.

– Tako mi došlo u glavi. Rekao sam Tadiću: ‘Bićeš kapiten, nosiš broj deset, daću ti odgovornost’. A drugi kapiten je Stefan Mitrović. Zbog godina. Tu se priča završila posle deset sekundi. Daleko od toga da Aleksandar ne može da nosi traku, taman posla.

Napadači su možda i nadmašili očekivanja u prva tri meča, pa niko nije pokretao pitanje što je Uroš Đurđević “prepušten” Crnoj Gori.

– Ništa nije ispušteno. Možda umesto Aleksandra Mitrovića!? Vlahovića ili Jovića? Ne znam gde ga vidite. Nemojte da pravimo od muve magarca. Niti smo ga izgubili, niti je on nas izgubio. Dobar je igrač, ali ne vidim to kao nešto što je izgubljeno – zaključio je Piksi.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here